Οι μέρες της περιόδου είναι μια «δύσκολη» φάση για όλες τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του μήνα. Ωστόσο οφείλουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας λίγο παραπάνω, ειδικά αυτές τις συγκεκριμένες μέρες. Κι αυτό γιατί οι ορμόνες μας δημιουργούν διάφορα θέματα, κυρίως στο δέρμα αλλά και στην ψυχολογία μας.

  • Ας εστιάσουμε στο σημαντικότερο κομμάτι, που όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι το δέρμα μας. Τα θέματα δημιουργούνται κυρίως στο πρόσωπο, με βασικότερη συνέπεια τα μικρά pimples ή κάποιου τύπου ερυθρότητα. Η καλύτερη λύση για τα σπυράκια είναι η καθαριότητα του δέρματος. Φρόντισε αυτές τις μέρες να μην αγγίζεις συνεχώς το πρόσωπο σου με τα χέρια και να μην ξεχνάς ποτέ τον καθαρισμό με ένα ήπιο σαπουνάκι.
  • Ένα ακόμη θέμα με το πρόσωπο, είναι η έντονη λιπαρότητα. Αν έχεις όντως λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με ένα νεράκι micellar και κατά προτίμηση με κάποιο που έχει στυπτικές ιδιότητες.
  • Πέρα από το πρόσωπο, η περιποίηση μας αφορά και στο δέρμα του υπόλοιπου σώματος. Προτίμησε να αφήσεις την αποτρίχωση σου για τις επόμενες μέρες και εστίασε σε ένα scrub για βαθύ καθαρισμό. Η απολέπιση είναι μια ανάγκη που έχει το δέρμα μας αυτές τις «δύσκολες» μέρες.
  • Τέλος, αν είσαι σε θέση να απολαύσεις ένα περιποιητικό μπανάκι, προτίμησε αρώματα χαλαρωτικά, όπως η λεβάντα ή η βανίλια σε συνδυασμό με την κανέλα. Τα αρώματα βοηθούν στην χαλάρωση του σώματος, απαλύνουν τον πόνο και προσφέρουν πολλά οφέλη στην ψυχολογίας μας.

Best Micellar Waters