Αν δεν χορταίνεις τη πλούσια, κρεμώδη γέμιση της ιταλικής λιχουδιάς, ανακάλυψε το: Cannoli Dip.

Αυτό το αποδομημένο επιδόρπιο παίρνει ένα από τα καλύτερα μέρη του κλασικού γλυκίσματος και το μετατρέπει σε dip ιδανικό για φρούτα, μπισκότα, σπασμένα χωνάκια παγωτού και βάφλες.

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 24 ώρες πριν το σερβίρισμα, καθιστώντας το ιδανικό για πάρτι.

Τι θα χρειαστείς: 

450 γρ τυρί ρικότα

230 γρ μασκαρπόνε

1/2 γ. άχνη ζάχαρη

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. τριμμένο φρέσκο ​​ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

1 με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα, αν χρειάζεται

1/2 γ. κομματάκια σοκολάτας, καθώς και άλλα για το σερβίρισμα

Μπισκότα, φράουλες και βάφλες

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε τη ρικότα σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και άφησε το να καθίσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Σε ένα multi πολτοποίησε τη στραγγισμένη ρικότα, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας κρέμα μόνο αν χρειάζεται για να γίνει λίγο πιο ρευστό το dip.

Μετάφερε σε μπολ και πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας. Σέρβιρε με φράουλες και μπισκότα και πασπάλισε με κομματάκια σοκολάτας.