Μπορεί για λίγο τα lockdowns να πάτησαν παύση στα γυρίσματα πολλών ταινιών ανά τον κόσμο, οι παραγωγές όμως προσπαθούν πλέον με κάθε τρόπο να επιστρέψουν στην κανονικότητα τους. Για πολλές, κανονικότητα σημαίνει εξωτερικά γυρίσματα σε διάφορες χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Φέτος, αφού η χώρα προσπάθησε με κάθε τρόπο να ανταπεξέλθει στα σημεία των καιρών, έχει πλέον και τη χαρά να φιλοξενεί τα γυρίσματα τεσσάρων διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών.

Man of God

flix.gr

Η είδηση ότι ο Άρης Σερβετάλης θα υποδυθεί τον Άγιο Νεκτάριο, δεν άφησε κανέναν αδιάφορο. Κυρίως γιατί δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε κανέναν άλλον ηθοποιό σε αυτό το εγχείρημα. Το Man of God της Yelena Popovic ξεκίνησε τα γυρίσματα του σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα. Στο καστ του μάλιστα συμμετέχουν Έλληνες και Ρώσοι ηθοποιοί, καθώς και ο Mickey Rourke σε ένα μικρό, αλλά σπουδαίο ρόλο.

Θυγατέρες

4 διεθνείς παραγωγές που κάνουν φέτος τα γυρίσματα τους στην Ελλάδα
flix.gr

Πρόκειται για την πρώτη ταινία που ξεκίνησε τα γυρίσματα σε άλλη χώρα εκτός από αυτή της παραγωγής της μετά την άρση του lockdown. Οι Θυγατέρες είναι μία ταινία γερμανικής παραγωγής, βασισμένη στo βιβλίο της Lucy Fricke σε σκηνοθεσία της Nana Neul. Οι δημιουργοί επέλεξαν το νησί της Αμοργού στη χώρα μας ώστε να πραγματοποιήσουν μέρος των γυρισμάτων. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά μετά το Απέραντο Γαλάζιο, που μία ταινία διεθνούς παραγωγής και τέτοιων διαστάσεων επιλέγει την Αμοργό. Οι Έλληνες ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παραγωγή είναι μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο Μιχάλης Σαράντης, η Ζωή Ρηγοπούλου κ.α.

On Sourit Pour La Photo

4 διεθνείς παραγωγές που κάνουν φέτος τα γυρίσματα τους στην Ελλάδα
newsbeast.gr

Η οικογένεια Χάμελιν επιστρέφει στην Ελλάδα 20 χρόνια μετά με σκοπό να αναβιώσει τις χρυσές διακοπές του 1998. Σε αυτή τη φράση συνοψίζεται η ιδέα της νέας ταινίας του François Uzan. Έπειτα ακολουθούν οι καλύτερες γκάφες και τα απρόοπτα που είναι τα βασικά συστατικά μιας καλής κωμωδίας. Η ταινία ξεκινά γυρίσματα στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες σε Αθήνα και Αίγινα με πρωταγωνιστές τους Jacques Gamblin και Pascale Arbillot.

Triangle of Sadness

Ανάμεσα στα project της εταιρείας παραγωγής Heretic, βρίσκεται και το Triangle of Sadness του Σουηδού Ruben Östlund. Όπως είπαν οι δύο παραγωγοί στο flix.gr, η ταινία έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα της στη Σουηδία και όλα φαίνονται θετικά γι’ αυτά της Ελλάδας. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα πολυτελές γιοτ, ο καπετάνιος του οποίου θα “φροντίσει” κατάλληλα τους υπόλοιπους επιβάτες.

featured image: cnn.com