4+1 διαχρονικα tips για αψογο μακιγιαζ

Το βλέπουμε σε άλλες γυναίκες. Ναι, το ζηλεύουμε. Μα πως καταφέρνουν να κάνουν το μακιγιάζ τους να φαίνεται τόσο φυσικό και λαμπερό, σαν να μη φοράνε καν make-up; Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες all time classic συμβουλές για να έχουμε το πάντα το επιθυμητό no make-up make-up.

  1. Το μακιγιάζ εφαρμόζεται σε απόλυτα καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Όσο κι αν βιαζόμαστε πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα τέταρτο από τη στιγμή που θα απλώσουμε την ενυδατική μας μέχρι να εφαρμόσουμε το make-up μας αλλιώς το πρόσωπο θα βγάλει λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  2. Κατά τη διάρκεια του χρόνου το δέρμα μας δεν έχει τον ίδιο τόνο. Πάντα μετά το καλοκαίρι είναι λίγο έως πολύ πιο μαυρισμένο, ενώ όσο ο καιρός κρυώνει τόσο ανοίγει και η απόχρωσή μας. Γι’ αυτό φροντίζουμε να έχουμε μια λίγο πιο σκούρα και μια πιο ανοιχτόχρωμη βάση ώστε να τις αναμειγνύουμε & να πετυχαίνουμε ακριβώς την ιδανική απόχρωση.
  3. Για να μην φαίνεται βαρύ το αποτέλεσμα, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα foundation ξεκινώντας από τα κεντρικά σημεία του προσώπου και με κυκλικές κινήσεις σβήνουμε προς τα έξω.
  4. Ακόμα και να μην έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το δέρμα μας (π.χ. υπερβολική λιπαρότητα ή έντονους πόρους) καλό είναι πριν από την εφαρμογή του foundation να εφαρμόσουμε ένα primer, που θα λειάνει το δέρμα & θα κάνει το μακιγιάζ μας να κρατήσει περισσότερο.
  5. Αμέσως μετά την τοποθέτηση του concealer πρέπει να κλειδώνουμε το αποτέλεσμα με μια διάφανη πούδρα ώστε να εμποδίσουμε τη συσσώρευσή του στις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια.

Extra tip: Αν τοποθετήσουμε μια πούδρα σε κίτρινη απόχρωση, αντί για την κλασσική λευκή, θα φωτίσει ακόμα περισσότερο το βλέμμα, δίνοντας μια πιο ξεκούραστη όψη.