Αν διαβάζεις το ζώδιό σου με κάθε ευκαιρία όποτε βλέπεις σχετικό άρθρο για ωροσκόπιο, σου έχω κάποια άσχημα νέα: Το διαβάζεις λάθος.

Από ό,τι φαίνεται, το ζώδιο σου, δηλαδή η θέση του Ήλιου σου, είναι απλά ένα κομμάτι της μεγαλύτερης εικόνας. Θες να μάθεις πώς να διαβάζεις το ωροσκόπιό σου σωστά;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Το ζώδιό σου δεν είναι κυριολεκτικά ένα ζώδιο. Αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούμε ζώδιο, είναι η θέση στην οποία βρισκόταν ο ήλιος όταν γεννηθήκαμε. Αναφέρεται σε μια γενικότερη λίστα με χαρακτηριστικά. Υπάρχει, όμως και συνέχεια.

Χωρίς να ξυπνήσεις το αστρολογικό nerd μέσα σου, απλά έχει υπόψη πως έχεις διάφορα ζώδια στον αστρολογικό χάρτη σου, το κάθε ένα σχετίζεται με μια διαφορετική “φέτα” του σύμπαντος κατά τη στιγμή της γέννησής σου. Πάρε ως παράδειγμα τον παρακάτω αστρολογικό χάρτη, όπως εμφανίζεται παρακάτω από το σούπερ αστρολογικό app για cool κορίτσια, Co-Star. Εκτός από τον Ήλιο, υπάρχουν άλλες δύο πλανητικές θέσεις τις οποίες είναι SOS να προσέξεις: ο Ωροσκόπος και η Σελήνη.

costarastrology.com

Σε αυτό το παράδειγμα, ο ωροσκόπος είναι στον Λέοντα, η Σελήνη στους Ιχθύες και ο Ήλιος στον Σκορπιό.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο Ωροσκόπος και η Σελήνη;

Πριν να είσαι σε θέση να καταλάβεις τη σημασία του ωροσκοπίου σου, είναι σημαντικό να ξέρεις τη σημασία του Ωροσκόπου και της Σελήνης σε αυτό.

Χωρίς να σε κάνω να βαρεθείς με λεπτομέρειες, είναι σημαντικό να ξέρεις πως ο Ωροσκόπος σου αντιπροσωπεύει το “εγώ” που παρουσιάζεις στον κόσμο. Ο Ωροσκόπος μπορεί να θεωρηθεί η μάσκα που φοράς όταν γνωρίζεις νέους ανθρώπους, για να προστατεύσεις τον πραγματικό εαυτό σου. Δίνει επίσης και κάποιες πληροφορίες για το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Το ζώδιο σου από την άλλη δείχνει το γενικό “εγώ” σου, ενώ η Σελήνη τον εσωτερικό, συναισθηματικό πυρήνα σου. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες και τα συναισθήματά σου, τις αναμνήσεις σου. Όσα υπάρχουν μέσα σου και δεν τα δείχνεις εύκολα στους άλλους.

Γιατί χρειάζεται να διαβάζεις και τον ωροσκόπο και τη Σελήνη σου όταν κοιτάζεις το ωροσκόπιό σου;

Όλα έχουν να κάνουν με τη δύναμη αυτών των τριών πλανητικών θέσεων. Είναι ο ιδανικός τρόπος να έχεις μια πλήρη εικόνα του ωροσκοπίου σου.

Για να μάθεις ποιος είναι ο Ωροσκόπος και η θέση της Σελήνης σου, χρειάζεται να ξέρεις την ακριβή ώρα γέννησής σου. Στη συνέχεια, βρες ένα site που να εμπιστεύεσαι -εγώ απλά κατέβασα το Co-Star- και άφησε το να κάνει τους υπολογισμούς.

Το να διαβάζεις και τα τρία αυτά ζώδια και θα σου δώσει μια πιο ακριβή εικόνα του ποια είσαι και θα σε κάνει να απολαμβάνεις στο έπακρο όλα τα ζωδιακά memes που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Facebook/Rude Astrology
featured image: elle.com.au