Έστω ότι πιστεύουμε στα ζώδια και έστω ότι τα χαρακτηριστικά που αφορούν το καθένα από αυτά είναι αντικειμενικό και καθολικό. Πώς τρέφεται και πώς θα πρέπει να τρώει το κάθε ζώδιο;

zodiac-constellation-cake

 • Οι κριοί είναι κυκλοθυμικά όντα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταπολεμήσουν στη διατροφή τους, καθώς τη μια μέρα μπορεί να τρώνε άψογα και να κάνουν την πιο αυστηρή διατροφή και την άλλη μέρα μπορεί να κάνουν free day της κολάσεως. Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν να ανεξαρτητοποιήσουν τα αισθήματά τους από τον τρόπο που τρώνε.
 • Οι ταύροι είναι άτομα της απόλαυσης και αυτό είναι που τους εμποδίζει να κάνουν μια συγκεκριμένη και αυστηρή δίαιτα. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να μπούν σε πρόγραμμα είναι να συμπεριλάβουν σε αυτό, τα αγαπημένα τους φαγητά και με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευχαριστημένοι. Πρόκειται εξάλλου, για εξαιρετικά επίμονους ανθρώπους και αυτό το χαρακτηριστικό τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να πειθαρχήσουν.
 • Οι δίδυμοι τα κάνουν όλα ταυτόχρονα και είναι γεμάτοι ενέργεια. Από τη μια αυτό μπορεί να είναι πολύ θετικό για τις καύσεις τους, από την άλλη μπορεί να σημαίνει ότι για να τα προλάβουν όλα μπορεί να τρώνε στο πόδι ή να μη μαγειρεύουν και να προτιμούν το Χρειάζονται λοιπόν, περισσότερο γευματική και λιγότερο διατροφική εκπαίδευση, ώστε να δώσουν στο φαγητό τους το χρόνο και την προσοχή που απαιτείται.
 • Οι καρκίνοι είναι συναισθηματικοί και σπιτόγατοι. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά τους μπορεί να οδηγούν σε συναισθηματικές υπερφαγίες και ο τρόπος για να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση είναι να τη γυρίσουν υπέρ τους. Αυτό σημαίνει να εκτονώνονται μέσα από τη μαγειρική (την οποία αγαπούν) αναζητώντας συνταγές και λύσεις για light γεύματα.
 • Οι λέοντες αγαπούν την πολυτέλεια και το φαγητό εκτός σπιτιού. Η πολυτέλεια αυτή δεν πρέπει απαραίτητα να είναι παχυντική, οπότε μπορούν να στοχεύσουν σε εξεζητημένα βιολογικά τρόφιμα και gourmet σνακ, ενώ στο φαγητό τους εκτός σπιτιού μπορούν να δοκιμάζουν light κουζίνες και να αποφεύγουν το τσιμπολόγημα.
 • Οι παρθένοι είναι οι πιο συνεπείς και τυπικοί του ζωδιακού κύκλου και αυτό σημαίνει ότι μπορούν πιο εύκολα να κρατήσουν μια σταθερή και ποιοτική διατροφή. Επειδή η διατροφή όμως, δεν είναι μια συνταγή γιατρού, καλό είναι να προσπαθήσουν να επικεντρώνονται και στην απόλαυση που δίνει το φαγητό, καθώς και στην έννοια της διασκέδασης μέσα από αυτό.
 • Οι ζυγοί ενθουσιάζονται για το φαγητό σαν κοινωνική δραστηριότητα και δίνουν και μεγάλη σημασία στο θέμα της καλαισθησίας. Αυτό μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι, σε περίπτωση που γευματίζουν διαρκώς με παρέα, με κίνδυνο να ξεφύγουν. Το ζήτημα της εμφάνισης, μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για να μπορέσουν να διορθώσουν ορισμένα θέματα στη διατροφή τους.
 • Οι σκορπιοί καθοδηγούνται από το πάθος τους και στη διατροφή και αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε υπερκατανάλωση comfort foods. Αγαπούν συγκεκριμένα τρόφιμα και απεχθάνονται επίσης συγκεκριμένες τροφές. Καλό είναι να προσπαθήσουν να εκτονώνουν το πάθος του σε κάτι δημιουργικό που να μη σχετίζεται με το φαγητό.
 • Οι τοξότες είναι άτομα που αγαπούν τα ταξίδια, τις παρέες και τη μαγειρική. Αν όλα αυτά συνδυαστούν, μπορεί να ένας τοξότης μέσα στην καλοπέραση να ξεφύγει διατροφικά και να χάσει τον έλεγχο. Μια καλή πρόταση είναι να ασχοληθούν με την αναζήτηση νέων μυρωδικών και μπαχαρικών που θα τους δώσει το κάτι διαφορετικό στις συνταγές και δε θα τους επιβαρύνει θερμιδικά.
 • Οι αιγόκεροι βάζουν έναν στόχο και τον καταφέρνουν και έτσι συμπεριφέρονται και στη διατροφή τους. Τρώνε δηλαδή σωστά, μόνο αν έχουν κάποιον απώτερο σκοπό. Λέγεται ότι είναι το ζώδιο με τις περισσότερες φωτογραφίες φαγητών στο instagram και αυτό από μόνο του λέει κάτι. Το θέμα είναι να βρουν τον μόνιμο στόχο για την καλή διατροφή και την καλύτερη φυσική κατάσταση.
 • Οι υδροχόοι είναι καινοτόμοι σε όλους τους τομείς της ζωή τους και αρέσκονται στο διαφορετικό. Αυτό διατροφικά μεταφράζεται στο ότι είναι πρόθυμοι να δοκιμάζουν νέες γεύσεις και συνάμα στο ότι δεν μπαίνουν σε καλούπια. Αν ακούσουν το σώμα τους και τις ανάγκες του, θα μπορέσουν να βρούν τη σωστή διατροφή για αυτούς, ακόμη και αν δε συμβαδίζει με τις γενικές γνωστές αρχές.
 • Οι ιχθείς τρελαίνονται για junk food και γλυκά. Είναι ένα ζώδιο που διαμορφώνει σημαντικά τη διατροφή του σύμφωνα με τη διάθεσή του αλλά το θετικό είναι πως είναι και ένα ζώδιο που ενδιαφέρεται πολύ για την υγεία του. Πάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό θα πρέπει να βασιστεί και η όποια αλλαγή χρειαστεί να κάνει στο φαγητό του.

 www.facebook.com/grafeiodiatrofis

www.instagram.com/kliodim