Οι γυναίκες στην Γαλλία είναι παράδειγμα προς μίμηση για το στιλ τους, τον τρόπο ζωής τους και τις διατροφικές τους συνήθειες. Πολλές φορές έχουμε αντιγράψει το στιλ τους, γι’αυτό ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε και τις καθημερινές τους συνήθειες. Η Αμερικανίδα Elizabeth Bard, συγγραφέας του βιβλίου Dinner Chez Moi, μετέφερε όσα κάνουν οι Γαλλίδες για να κρατήσουν το σώμα τους σε φόρμα και να αποκτήσουν μια σωστή καθημερινότητα.

Δεν τσιμπολογάνε

“Δεν τρώνε στο αυτοκίνητο, ούτε μπροστά από την τηλεόραση. Κατ’αρχήν κανείς δεν τρώει κάτι αν δεν βγει απ’την σακούλα. Αν θέλουν κάτι, θα το βάλουν στο πιάτο και θα το φάνε στο τραπέζι”, λέει η Bard. Κάπως έτσι προσέχουν τις μερίδες που τρώνε.

snack1

Η ώρα του φαγητού είναι αφορμή για κοινωνικές επαφές

“Στην Γαλλία η ώρα του φαγητού δεν είναι κάτι που θα κάνεις μόνη σου, για να ικανοποιήσεις δηλαδή την πείνα σου”, λέει η Bard. Είναι μία καλή αφορμή για να κάνουν κοινωνικές επαφές. Είναι η ώρα είναι για τους φίλους και την οικογένεια. Η Bard εξηγεί επίσης ότι οι Γαλλίδες παίρνουν το πρωινό τους χωρίς να χαζεύουν στο instagram και γενικά χωρίς λάπτοπ ή κινητό μπροστά τους. Απολαμβάνουν εν ολίγοις το φαγητό τους, γι’αυτό δύσκολα θα δεις Γαλλίδα να τρώει κρουασάν στην ώρα που περπατάει στον δρόμο.

Τρώνε υψηλής ποιότητας προϊόντα και όχι επεξεργασμένα

Όταν για παράδειγμα θέλουν να φτιάξουν γλυκό, τότε επιλέγουν να είναι χωρίς ζάχαρη. Γενικά προτιμούν τα υληψής ποιότητας προϊόντα που σε χορταίνουν πιο πολύ απ’ότι τα επεξεργασμένα.

glyko