Ζουν ανάμεσά μας. Έχουν το όνομα, την χάρη και το στυλ. Ονομάζονται fashion icons.  Είναι τα αγαπημένα πρόσωπα των διάσημων οίκων και βρίσκονται πάντα στην πρώτη σειρά των runways. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μοναδικά κομμάτια  παίρνουν το όνομά τους απο τη διάσημη fashion icon νονά τους.

Συγκεντρώσαμε τις πιο αγαπημένες – τις θέλω όλες – θα δουλεύω σαν το σκυλί μέχρι τα βαθιά γεράματα για να τις αποκτήσω –  statement τσάντες και βρήκαμε την διάσημη νονά τους!

#Birkin

diashmes-nones-iconic-vaftisthria-savoir ville Η πιο γνωστή τσάντα του οίκου Hermès. Πήρε το όνομά της απο την τραγουδίστρια και ηθοποιό  Jane Birkin. Ένας απο τους creative directors του οίκου άκουσε την Jane να παραπονιέται πως δεν βρίσκει μια ευρύχωρη αλλά και κομψή τσάντα… κι εγένετο η Birkin Bag!

#Kelly

diashmes-nones-iconic-vaftisthria-savoir ville 2 Η λατρεμένη όσο καμία, η Kelly bag, του οίκου Hermès, πήρε το όνομά της απο την πριγκίπισσα του Μονακό Grace Kelly. Ήταν η αγαπημένη της τσάντα και ο οίκος την ονόμασε Kelly προς τιμήν της.

#Alexa

diashmes-nones-iconic-vaftisthria-savoir ville 3 O οίκος Mulberry, έδωσε το όνομα της Alexa Chung, του πιο γνωστού British style icon στην μοντέρνα εκδοχή της statement τσάντας του οίκου.

#Del_Rey

diashmes-nones-iconic-vaftisthria-savoir ville 4 Η στροφή του οίκου Mulberry στο μοντέρνο design συνεχίστηκε και το 2012, με την Del Ray bag. Μια ακόμη μοντέρνα εκδοχή της κλασικής Mulberry, που πήρε το όνομά της απο την τραγουδίστρια Lana Del Rey.

#Lady_D

diashmes-nones-iconic-vaftisthria-savoir ville 5 Η πιο αγαπημένη πριγκίπισσα στην ιστορία της Βρετανίας (και όχι μόνο), η Diana, Princess of Wales, ήταν η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του στυλ. Ο οίκος Dior, to 1996 μετά απο ταξίδι της στο Παρίσι κρατώντας την λατρεμένη αυτή τσάντα, την ονόμασε προς την τιμήν της Lady bag.  Μετά τον θάνατό της, ο οίκος Tod’s, ονόμασε την αγαπημένη της τσάντα Tod’s,  D-Bag.

#Jackie

diashmes-nones-iconic-vaftisthria-savoir ville 6 Και φυσικά το μεγαλύτερο fashion icon όλων των εποχών, η Jacqueline Kennedy Onassis. H γυναίκα που καθιέρωσε τους δικούς της κανόνες στην μόδα, δεν θα μπορούσε να μην έχει την δική της τσάντα. Ο οίκος Gucci ονόμασε την κλασική hobo bag σε Jackie, καθώς η πρώτη κυρία την λάτρεψε και την φόρεσε όσο καμία άλλη.