Η Diane Von Furstenberg είναι αδιαμφισβήτητα μια γυναίκα με όραμα και με όση δυναμικότητα χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που έχουν εμφανιστεί στη ζωή της. Ίσως και αυτές να είναι που της έδωσαν τη διαύγεια να αποφασίσει πως ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του COVID-19, είναι να μείνουμε θετικοί.

Σχετικά με αυτό έδωσε στη βρετανική Vogue πέντε συμβουλές για το πώς να μείνουμε θετικοί αυτό το διάστημα

Μάθημα 1: κατάκτησε το

Όπως ανέφερε, αυτή την περίοδο γράφει ένα βιβλίο με τίτλο ‘Own It’. Η ίδια θεωρεί πως το μυστικό της ζωής είναι να την κάνεις δική σου. “Είναι οι ατέλειές σου που γίνονται τα ατού σου”, είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον COVID-19 αποφάσισε πως προτιμάει να καταλάβει όλα όσα έχει να της μάθει η κατάσταση αυτή, γιατί αυτό θεωρεί σημαντικό.

Μάθημα 2: το ότι είσαι μόνος δε σημαίνει ότι είσαι μοναχικός

“Το να είσαι μόνος δε σημαίνει ότι είσαι μοναχικός. Το να είσαι μόνος σε δυναμώνει. Δεν έχει νιώσει ποτέ μοναχικά. Αυτό είναι κομμάτι του να έχεις τα ηνία και να ακούς τον εαυτό σου. Η πιο σημαντική σχέση στη ζωή είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου. Όταν έχεις αυτό, κάθε άλλη σχέση είναι ένα plus – όχι ένα must”, ανέφερε σχολιάζοντας πως μένει μόνη της στην εξοχή εδώ και πολλά χρόνια.

vogue.co.uk

Μάθημα 3: για τους νέους σχεδιαστές, είναι η στιγμή να αμφισβητήσουν το μοντέλο της επιχείρησής τους

Η σχεδιάστρια πιστεύει πως η περίοδος που διανύουμε είναι η ιδανική για να δώσει ένας νέος σχεδιαστής κάποιες απαντήσεις στον εαυτό του. Στόχος να κάνει ένα reboot στο όραμά του και να δει ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο έχει επιλέξει αυτό το επάγγελμα. Πώς μπορεί να υπηρετήσει τον χώρο της μόδας από εδώ και πέρα;

Μάθημα 4: αποδέξου και τα downs

Ως γνωστόν, η Furstenberg έχει περάσει και τη δύσκολη οικονομική διαδικασία της πτώχευσης. Αυτή της έμαθε πως είναι σημαντικό να μπορείς να αναγνωρίσεις και τις αρνητικές στιγμές και περιόδους χωρίς ψευδαισθήσεις. Αναγνωρίζει πως αυτό είναι δύσκολο, αλλά το θεωρεί πολύ σημαντική ικανότητα.

Μάθημα 5: κράτησε τον χαρακτήρα σου

“Να θυμάσαι, το μόνο πράγμα που μπορείς να ελέγξεις, είναι ο χαρακτήρας σου. Μπορεί να χάσεις την υγεία σου, τον πλούτο σου, την οικογένειά σου, ακόμα και την ελευθερία σου. Αλλά ποτέ δε μπορείς να χάσεις τον χαρακτήρα σου. Αυτός είναι η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Πρέπει να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου. Είναι ένα μικρό σπίτι μέσα σου που είναι ο πυρήνας της δύναμής σου.”

featured image: redmag.ir