Τα καταλαβαίνω όλα τα παρακάτω: κάθε επιτυχημένος άνθρωπος επιβάλλεται να κάνει διαλογισμό. Οι άνθρωποι που δεν το κάνουν είναι σαν χάμστερ που τρέχουν σ’ έναν τροχό, ζώντας μια αντιδραστική, χωρίς νόημα, χαώδης ζωή. Οι άνθρωποι που δεν κάνουν διαλογισμό δεν μπορούν να απολαύσουν το μότο ζήσε τη στιγμή, δεν μπορούν ούτε να απολαύσουν το φαγητό ή τις διακοπές τους επειδή σκέφτονται ήδη ή είναι  τρομερά απασχολημένοι μόνο για το τι πρόκειται να κάνουν στη συνέχεια. 

Δεν είναι ότι δεν πιστεύω στη δύναμη του mindfulness, είναι απλά ότι ο διαλογισμός ως πρακτική δεν ταιριάζει με το πού είμαι σήμερα στη ζωή μου. Είμαι υπερβολικά ενθουσιασμένη, πολύ αισιόδοξη και ενθουσιώδης ίσως και αρκετά υπερκινητική για να καθίσω ακόμα … ίσως και – πολύ – νέα.

Διαλογισμός; Ευχαριστώ δεν θα πάρω
cosmopolitan.com

Τους τελευταίους μήνες έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο ότι δεν μου ταιριάζει σε αυτή τη φάση της ζωή μου, αλλά εξακολουθώ να χρειάζομαι τρόπους για να σιγουρευτώ ότι δεν είμαι πάντα σε αντιδραστικό mode. 

Αντί λοιπόν να κάτσεις με αρωματικά κεράκια και να επιβάλλεις στον εαυτό σου για μισή ώρα να μην σκέφτεται τίποτα -πράγμα αδύνατο για εμάς τους millennials–  υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να χαλαρώσεις και να κάνεις zone out.

Πήγαινε για περπάτημα (ο σκύλος προαιρετικός)

Ο πιο εύκολος τρόπος. Διάλεξε κάπου χωρίς πολύ κόσμο και άφησε το κινητό και τ’ ακουστικά σου στο σπίτι και πήγαινε μία μεγάλη βόλτα. Νιώσε τον φρέσκο αέρα και απλά απόλαυσε τη στιγμή.

Γράψε κάτι

Ακόμη και το να γράψεις ένα άρθρο σαν κι αυτό, μπορεί να αποβεί χαλαρωτικόΗ συγγραφή φαντασίας, όμως, έχει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση. Γράφω πολλές κακές ιστορίες (τις οποίες δεν δημοσιεύω ποτέ) μόνο και μόνο επειδή απολαμβάνω τη διαδικασία. Η συμβουλή μου είναι να βάλεις ένα χρονόμετρο, να πάρεις ένα τετράδιο που δεν χρησιμοποιείς και να αρχίσετε να γράφεις. Αυτή η άσκηση δεν είναι για να γράψεις κάτι καλό, είναι μόνο για τη δημιουργία.

Διαλογισμός; Ευχαριστώ δεν θα πάρω
stylecraze.com

Ξεκίνα άσκηση

Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα χαλαρωτική. Μπορεί να είναι η πιο έντονη και επίπονη άσκηση που υπάρχει εκεί έξω αλλά σημασία έχει πως σε κάνει να αισθάνεσαι μετά (και κατά τη διάρκεια). Κάνε την όποτε έχεις ανάγκη να κάνεις zone out έτσι ώστε να επανέλθεις και να συνεχίσεις αυτό που έκανες πριν, είτε αυτό είναι δουλειά, είτε κάτι που σου προκαλεί στρες.

Δοκίμασε να ζωγραφίσεις

Ο αρχαιότερος και πιο δημιουργικός τρόπος να χαλαρώσεις. Πάρε ένα κομμάτι χαρτί στυλό, μαρκοδόρους και ξεκίνα. Δεν χρειάζεται να έχεις το ταλέντο του Van Gogh για να ξεκινήσεις. Αν θες να ξεκινήσεις από κάπου, βρες κάτι που θέλεις να αντιγράψεις και αρχίσε να το δοκιμάζεις. Σου συνιστώ να ακούς κάποια μουσική ενώ σχεδιάζεις (υπάρχουν άπειρες playlist). Η ζωγραφική με βάζει σε μια υπερ-συγκεντρωμένη κατάσταση, το μυαλό μου δεν σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από το πώς να γεμίσω αυτό που υπάρχει στη σελίδα. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να το δοκιμάσει και δες πώς αισθάνεσαι μετά από 30 λεπτά.

Κάνε σεξ

Ω, ναι. Κατά τη διάρκεια του απελευθερώνονται όλων των ειδών από διασκεδαστικές ουσίες στον οργανισμό και συνήθως σε κάνει να αισθάνεσαι και αρκετά καλά μετά. Οπότε..γιατί όχι;

Δες επίσης: Τι είναι το impostor syndrome και γιατί ξαφνικά πολλοί φαίνεται να το βιώνουν
featured image: thepinsta.com