Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και αυτό το λέω, το γράφω και το υποστηρίζω με κάθε δυνατό τρόπο. Ο προσωπικός μας χώρος είναι πολύτιμος και αντικατοπτρίζει, τόσο τον χαρακτήρα μας, όσο και την ενέργειά μας.

Εκείνο που πολλοί όμως ξεχνούν είναι πως η διακόσμηση δεν είναι μόνο για την «ομορφιά» του χώρου αλλά και για την μεταφορά θετικής ενέργειας. Η Laina Caltagirone, Life Coach, τονίζει πως από την επιλογή των χρωμάτων στους τοίχους μέχρι και τους πίνακες, μπορείς να ρυθμίσεις το σπίτι και τον χώρο σου ώστε να αντικατοπτρίζουν πράγματα που θα ήθελες να κερδίσεις στη ζωή σου.

Αντιμετωπίζοντας λοιπόν το σπίτι ως έναν «πίνακα» πραγματικού μεγέθους, λέει η Laura Cerrano, πιστοποιημένη σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος της Feng Shui Manhattan Inc. μπορούμε να δημιουργήσουμε και να βυθιστούμε σε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τους στόχους μας.

Έχοντας αυτό κατά νου, πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε τον χώρο μας ώστε να αντικατοπτρίζει και να προσελκύει τα όνειρα και τις επιθυμίες μας για τη νέα χρονιά;

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή, ξεκίνησε κάνοντας απλώς απογραφή των πραγμάτων που υπάρχουν ήδη. Ποια αντικείμενα και πράγματα φαίνονται σαν μια παλιά ή ξεπερασμένη εκδοχή σου; Τι δεν φαίνεται πλέον σωστό στον χώρο; Αν κάνεις αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου καθώς κοιτάς τους χώρους του σπιτιού θα ξέρεις διαισθητικά ποια αντικείμενα πρέπει να αντικαταστήσεις.

Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκεσαι, τα φυσικά αντικείμενα και η διακόσμηση στο σπίτι δεν αντικατοπτρίζουν αυτό που είσαι. Ποια είναι λοιπόν η λύση για αυτό; Ξεκαθάρισε και πέταξε όσα δεν σε εκφράζουν πια.

Και τώρα έρχεται το διασκεδαστικό μέρος: Διακόσμησε το σπίτι σου με πράγματα που χρησιμεύουν ως φυσικές υπενθυμίσεις και αναπαραστάσεις των επιθυμιών σου. Αυτό το μέρος είναι υποκειμενικό και θα φαίνεται διαφορετικό για τον καθένα. Για παράδειγμα, εάν λαχταράς ειρήνη και ευτυχία, ενσωμάτωσε πιο ουδέτερους γήινους τόνους και κρυστάλλους. Για χρήματα και αφθονία, πρέπει να φέρεις φυτά και αντικείμενα που φαίνονται πολυτελή, όπως κεριά και κουβέρτες.

Από το πρίσμα του Feng Shui, πρέπει να φέρεις φυσικά στοιχεία (φωτιά, γη, νερό, μέταλλο, ξύλο) στον χώρο σου καθώς αντιστοιχούν στα τμήματα του χάρτη Bagua για να ενισχύσεις την ενέργεια σε αυτό το τμήμα της ζωής σας. Το τμήμα του πλούτου και της αφθονίας, για παράδειγμα, συνδέεται με το στοιχείο του ξύλου.

Τι λες; Αξίζει μια προσπάθεια; Ακόμη κι αν δεν δεις άμεσα αποτελέσματα θα αντιληφθείς τη διαφορά στην ψυχολογία σου. Σε αφήνω τώρα, πάω να ξεσκαρτάρω κάποια παλιά διακοσμητικά που πιάνουν χώρο!