Για τους περισσότερους η δεκαετία του ’70 αποτελεί τη χειρότερη δεκαετία όσον αφορά τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων. Τα σπίτια ήταν γεμάτα έπιπλα και κυριαρχούσαν οι έντονες ταπετσαρίες που κάλυπταν όλους τους τοίχους του σπιτιού. Αυτοί και άλλοι πολλοί ίσως να είναι οι λόγοι που από πολλούς διακοσμητές χαρακτηρίζεται ως η πιο ”κιτς” περίοδος.

Παρόλα αυτά το παρελθόν αποτελεί και πάντα θα αποτελεί μια συνεχή πηγή έμπνευσης. Από τα ρούχα που φοράμε μέχρι τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που έχουμε στο σπίτι σας. Και επειδή όλες οι εποχές έχουν και τα άσχημα αλλά και τα καλά στοιχεία τους, εδώ θα δεις ιδέες διακόσμησης από τα ΄70s που αξίζει να δοκιμάσεις στο δικό σου σπίτι.

Ταπετσαρία

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robyn Donaldson (@around.robyn)

Η ταπετσαρία είναι πάντα μια επιλογή εάν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στο σπίτι σου που θα του δώσει στιλ. Για να μην βγει όμως το αποτέλεσμα κακόγουστο θα πρέπει να κινηθείς σε λογικά πλαίσια και να μην καλύψεις όλους τους τοίχους. Μια ιδέα είναι να τοποθετήσεις ταπετσαρία μόνο στον έναν τοίχο του σαλονιού σου ή της κρεβατοκάμαράς σου.

Πορτοκαλί χρώμα

Το πορτοκαλί είναι αυτό το χρώμα που έχει χαραχτεί στη μνήμη σου εάν μεγάλωνες στη δεκαετία του 1970 και ειδικά εάν επισκεπτόσουν συχνά τη γιαγιά σου. Αυτή τη φορά όμως προσπάθησε να το εντάξεις στον χώρο σου με πιο ”ήρεμο” τρόπο. Αρκεί μια πορτοκαλί πολυθρόνα, ένας πορτοκαλί τοίχος ή έργα τέχνης με βάση αυτό το χρώμα.

Γεωμετρικά σχέδια

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @miniroomster

Τα γεωμετρικά σχέδια δεν έμειναν μόνο στα πουκάμισα και στα φορέματα των 70’s. Προχώρησαν και στη διακόσμηση κάθε χώρου του σπιτιού. Έτσι εάν τα μοτίβα με γεωμετρικά σχέδια σου φαίνονται και εσένα ενδιαφέροντα δεν έχεις να χάσεις κάτι με το να τα προσθέσεις στη δική σου διακόσμηση. Εάν είσαι αρκετά τολμηρή μπορείς να τοποθετήσεις μια ταπετσαρία με γεωμετρικά σχέδια ή εάν δεν θέλεις να ρισκάρεις τόσο μπορείς απλά να προσθέσεις κάποια φωτιστικό ή χαλί.

Έπιπλα από ρατάν

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sierra (@styledbysierrajo)

Άλλο ένα trend που μας θυμίζει έντονα τη δεκαετία του 1970. Παρόλα αυτά, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία από ρατάν τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει δυναμικό comeback. Οπότε μήπως ήρθε και η δική σου σειρά να τα προσθέσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου χωρίς να φοβάσαι;

featured photo: architecturaldigest.com/Photo: Stephen Kent Johnson