Η προετοιμασία για τις διακοπές δεν είναι κάτι εύκολο, ειδικά όταν ξέρεις πως θα λείψεις για πολλές ημέρες. Όταν μάλιστα έχεις μαζί σου στις διακοπές μικρά παιδιά, το εγχείρημα αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Πρέπει να σκεφτείς όλα αυτά που θα πρέπει να έχεις μαζί σου τόσο στο ταξίδι  όσο και κατά τη διάρκεια των διακοπών σου.

Εκτός από τα βασικά όπως ρούχα ή παπούτσια θα πρέπει να έχεις μαζί σου και κάποια είδη πρώτης ανάγκης. Για αυτό εδώ θα δεις όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει το μίνι φαρμακείο σου όταν πηγαίνεις διακοπές με παιδιά.

Θερμόμετρο

Το θερμόμετρο χρειάζεται πάντα γιατί μπορεί το παιδί να μην αισθάνεται καλά αλλά να μην είναι σε θέση να πει εάν νιώθει πως έχει πυρετό. Οπότε θα πρέπει να το γνωρίζεις για να ζητήσεις τις κατάλληλες συμβουλές από τον γιατρό του.

Παυσίπονα και αντιπυρετικά

Πολλοί αμελούν να έχουν μαζί τους κάποια απλά παυσίπονα ή αντιπυρετικά με τη λογική πως πια μπορείς να τα βρεις παντού, ακόμα και να δανειστείς από κάποιον άλλον. Όταν όμως χρειαστεί να είσαι βέβαιη πως δεν θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο να ψάξεις.

Hansaplast σε διάφορα μεγέθη

Για ευνόητους λόγους καλό είναι να έχεις πάντα μαζί σου μερικά hansaplasts σε διάφορα μεγέθη, ακόμα και εάν δεν ταξιδεύεις με παιδιά.

Αντικουνουπικά και κρέμες για τα τσιμπήματα

Θα αναρωτιέσαι εάν ένα τσίμπημα από κουνούπι είναι τόσο σημαντικό που να χρειάζεται να έχεις μαζί σου προληπτικά κάποιο αντικουνουπικό ή κάποιο προϊόν για μετά το τσίμπημα. Ναι, σίγουρα δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό αλλά εάν έχεις μαζί σου ένα μικρό παιδί ποτέ δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει σε κάποιο τσίμπημα.

Ιώδιο

Το φαρμακείο των διακοπών σου πρέπει να έχει επίσης και κάποιο βάμμα ιωδίου, όπως είναι για παράδειγμα το Betadine ή κάτι άλλο αντίστοιχο. Έτσι θα μπορείς να καθαρίσεις σωστά μια πληγή πριν βάλεις επίδεσμο ή hansaplast.

Αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό

Επίσης ένα προϊόν που δεν χρειάζεται να έχεις μαζί σου παιδιά στις διακοπές για να το βάλεις στην τσάντα σου. Ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι το must-have προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σου και από το μίνι φαρμακείο σου.

Αντισταμινικά

Τα αντισταμινικά χάπια είναι ιδανικά σε περίπτωση κάποιας αλλεργίας αλλά θα πρέπει πρώτα να έχεις συμβουλευτεί τον παιδίατρο.

Κρέμα για δερματοπάθειες

Το καλοκαίρι είναι επίσης η εποχή που διάφορες δερματοπάθειες κάνουν την εμφάνισή τους. Και επειδή όταν έχεις μαζί σου στις διακοπές μικρά παιδιά για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρη, δεν είναι κακό να περιλαμβάνει το φαρμακείο σου και μια κρέμα κατά των δερματικών παθήσεων.

Αντηλιακό και after sun

Σίγουρα δεν θα ξεχνούσες κάτι τόσο βασικό αλλά εμείς οφείλουμε να το αναφέρουμε. Καλό είναι όταν έχεις μικρά παιδιά μαζί σου να έχεις και δεύτερο αντηλιακό αλλά και after sun αφού είναι σχεδόν απίθανο με τις τόσες ώρες παιχνιδιού στη θάλασσα να μην καούν, έστω και ελάχιστα. Με ένα καλό after sun να είσαι σίγουρη πως θα ανακουφιστούν από την ενόχληση άμεσα.

Κρέμα για τα συγκάματα 

Δεν υπάρχει πιο συχνό φαινόμενο για ένα μωρό, πόσο μάλλον το καλοκαίρι, από το να συγκαεί. Μην αμελήσεις λοιπόν να έχεις στο φαρμακείο σου μια κρέμα για τα συγκάματα, για να μην τρέχεις και δεν φτάνεις σε ένα άγνωστο μέρος με τη συνοδεία γοερών κλαμάτων!

Επίσης, εννοείται πως εάν γνωρίζεις πώς κάποιο παιδάκι έχει συγκεκριμένες ευαισθησίες ή αλλεργίες πρέπει να έχεις μαζί σου τα ανάλογα φάρμακα που έχει προτείνει ο γιατρός σας. Επίσης στις διακοπές πρέπει να έχεις μαζί σου το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και να έχεις σημειώσει στην ατζέντα ή στο κινητό σου κάποια απαραίτητα τηλέφωνα. Ενδεικτικά σου αναφέρουμε τα εξής:

  • το τηλέφωνο του νοσοκομείου ή του Κέντρου Υγείας της περιοχής που θα πάτε διακοπές
  • το τηλέφωνο του πλησιέστερου φαρμακείου
  • τηλέφωνο από κάποιο ταξί σε περίπτωση που δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο
  • τον αριθμό του Κέντρου Δηλητηριάσεων, που εδρεύει μεν στην Αθήνα, αλλά είναι μπορεί πάντα να σου δώσει κατάλληλες τηλεφωνικές συμβουλές σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης: 2107793777.