Το ένα πράγμα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια για να λήξουν μια διαφωνία

Το ένα πράγμα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια για να λήξουν μια διαφωνία

Όταν βρίσκεσαι στη μέση ενός τσακωμού/σε μια διαφωνία με τον σύντροφό σου, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να του δώσεις είναι μια μεγάλη αγκαλιά. Κι όμως μια αγκαλιά μετά από μια έντονη κατάσταση, ίσως να αποτελεί και τον ιδανικό τρόπο για να τη λήξετε με υγιή τρόπο.

Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα

Οι ερευνητές, σύμφωνα με όσα διαβάσαμε, έπαιρναν συνέντευξη από 404 ενήλικες κάθε βράδυ για 14 συνεχόμενες μέρες. Έκαναν ερωτήσεις που αφορούσαν τις αντιπαραθέσεις τους, καθώς και για τις σχέσεις τους. Ρώτησαν για τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τους συντρόφους τους. Τις διαπροσωπικές τους αντιπαραθέσεις, για το αν λάμβαναν αγκαλιές καθώς και για τη διάθεσή τους. Οι ερευνητές κατέληξαν πως το να παίρνει κανείς μια αγκαλιά είχε άμεση σχέση με την αύξηση των δεικτών θετικής διάθεσης. Αντίστοιχα και και με τη μείωση εκείνων της αρνητικής διάθεσης.

Όταν οι συνεντευξιαζόμενοι αντιμετώπιζαν διαφωνίες αλλά επίσης λάμβαναν μια αγκαλιά, δήλωναν ότι είχαν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και περισσότερα θετικά. Αντίθετα, τις μέρες που διαφωνούσαν με τους αγαπημένους τους, αλλά δεν κατέληγε αυτή η αντιπαράθεση με μια αγκαλιά, τα αρνητικά συναισθήματα ήταν πιο έντονα. Αυτό ίσχυε για όλους τους συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, καταγωγή, οικογενειακή κατάσταση ή μόρφωση.

mydomaine.com

Αυτό ενισχύει την πεποίθηση πως η διαπροσωπική σωματική επαφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ευτυχία και τη σωστή διευθέτηση μιας αντιπαράθεσης.

"Οι αγκαλιές μπορεί να είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος υποστήριξης σε άντρες και γυναίκες που βιώνουν διαπροσωπική δυσφορία".  Σε αυτή την άποψη κατέληξαν οι συγγραφείς της έρευνας.

Την επόμενη φορά που θα διαφωνήσεις έντονα με τον partner in crime σου, σκέψου σοβαρά το εξής: Τι θα έλεγες να λήξεις την άβολη κατάσταση με μια μεγάλη (και πολύ απαραίτητη) αγκαλιά.

Featured image: Elite Daily
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.