Μικρά πράγματα που θα δώσουν στο σπίτι σου το detox που χρειάζεται

Μικρά πράγματα που θα δώσουν στο σπίτι σου το detox που χρειάζεται

Κάνε το clean living τρόπο ζωής

Clean eating, ναι. Clean living, γιατί όχι; Αν σκεφτείς πόσο χρόνο περνάς στο σπίτι σου, είναι περισσότερο από επιτακτική η ανάγκη να το περιποιηθείς λίγο περισσότερο.

Βάλε πράσινο

Τα φυτά, δεν είναι μόνο μια τέλεια προσθήκη διακόσμησης, αλλά είναι επίσης αποτοξινώνουν την ατμόσφαιρα στο χώρο και καθαρίζουν τον αέρα. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό έχει ευεργετικές ιδιότητες και για την υγεία σου. Ο ευκάλυπτος, για παράδειγμα, είναι γνωστός για την ικανότητά του να ανακουφίζει από τα συμπτώματα αναπνευστικών προβλημάτων.

Βγάλε τα παπούτσια σου

Τα παπούτσια σου είναι μαγνήτες βρωμιάς και μικροβίων. Πριν μπεις στο σπίτι, άφησε τα παπούτσια σου έξω από την πόρτα και στη συνέχεια βάλε τις παντόφλες σου.

Άνοιξε τα παράθυρα

Ο αέρας μέσα στο σπίτι μπορεί να είναι δύο έως πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα, ακόμα και στις μεγαλουπόλεις. Το άνοιγμα των παραθύρων για λίγα λεπτά κάθε μέρα θα ανανεώσει τον αέρα του σπιτιού και θα διώξει αλλεργίες και ιώσεις.

Βγάλε το πλαστικό από τη ζωή σου

Οι χημικές ουσίες από τις οποίες αποτελείται το πλαστικό, μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στον αέρα, στο νερό, στα τρόφιμα, στα ποτά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στην υγεία (εκτός από το περιβάλλον) και κατά συνέπεια καλό είναι να περιοριστεί (έως και να εκμηδενιστεί) η χρήση του γενικότερα. Χρησιμοποίησε δοχεία από γυαλί ή μεταλλικά, χάρτινα καλαμάκια ή σακούλες.

Φτιάξε τα δικά σου καθαριστικά

Μιας και τα φιλικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον απορρυπαντικά μπορεί να είναι πολύ ακριβά, η λύση βρίσκεται στα DIY. Ψάξε και βρες συνταγές για απορρυπαντικά ανάλογα με τον σκοπό που τα χρειάζεσαι.

Προμηθεύσου καθαριστικά πανάκια με μικρο-ίνες

Αυτά τα μαντήλια παίρνουν τη βρωμιά και την κρατάνε πάνω τους (αντί να τη διασκορπίζουν). Δοκίμασε τα σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες, καθώς και για το σκούπισμα των πατωμάτων.

Κάνε φυσικές επιλογές

Από το να ξεφορτωθείς το σκόρο που καταστρέφει τα μάλλινα μέχρι στο να αρωματίσεις τον χώρο σου, δεν χρειάζεται να καταφεύγεις πάντα στα χημικά. Κάνε μια μικρή έρευνα και θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις τις φυσικές λύσεις που υπάρχουν εκεί έξω και περιμένουν να τις δοκιμάσεις.

Δες ακόμα: 5 πράγματα στην κουζίνα σου που αποθηκεύεις με λάθος τρόπο τόσο καιρό
featured photo: rjalerta.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.