Το Lommer Design Studio δημιουργήθηκε το 2015, εστιάζοντας στη δημιουργικότητα και τη διαφορετικότητα στο design. Σκοπός της δημιουργίας του ήταν, και είναι, να αναδείξει παγκοσμίως τη δυναμική του ελληνικού design, μέσα από τη μίνιμαλ αισθητική και τη χρήση απροσδόκητων υλικών.

Όταν λέμε απροσδόκητα υλικά, εννοούμε ότι αναζητούσαμε επί ένα χρόνο αυτά που θα μας ενθουσιάσουν και θα μας εμπνεύσουν, μέχρι που βρήκαμε το E.V.A.” σχολιάζουν οι άνθρωποι πίσω από τη δημιουργία του design brand.

Πρόκειται για ένα υλικό που παράγεται σύμφωνα με τις δικές μας προδιαγραφές ώστε να είναι ελαφρύ, ανθεκτικό, αδιάβροχο, ανακυκλώσιμο, μη-τοξικό και vegan. Πέρα από τα υλικά και τη βιωσιμότητά τους, είχαμε στον νου μας από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε ο πελάτης να έχει επιλογές και δυνατότητα να αλλάζει στοιχεία των προϊόντων μόνος του.

Γι’ αυτό, όπου είναι εφικτό, υπάρχουν στοιχεία που αλλάζουν και προσαρμόζονται εύκολα στη διάθεση και το στιλ του καθενός.

Everything around us is a result of design: γράφετε στο site, τι σημαίνει για εσάς design;

Το γράφουμε στην ιστοσελίδα μας και είναι μια φράση που μας εκφράζει απόλυτα. “Όλα γύρω μας είναι αποτέλεσμα design” και βρίσκουμε πάντα ενδιαφέρον στο πώς διαφορετικά κομμάτια και στοιχεία στέκονται, συνυπάρχουν, και συνομιλούν.

Το product design έχει πάντα μέσα του την πρόκληση να συνδυάσει αρμονικά τη δημιουργικότητα στο σχέδιο με τη λειτουργικότητα του αντικειμένου, κι εμείς σεβόμαστε και αξιοποιούμε αυτή την αρμονία.

Επιλέξαμε λοιπόν ως πρώτο πεδίο δραστηριοποίησής μας την τσάντα και το αξεσουάρ, θέλοντας να δείξουμε πώς το product design μπορεί να προσεγγίσει μια fashion κατηγορία, εντάσσοντας σε αυτή τις αξίες του χειροποίητου προϊόντος και της slow fashion φιλοσοφίας. Όλα μας τα προϊόντα σχεδιάζονται στην Ελλάδα, τα παράγουμε κατά παραγγελία και είναι χειροποίητα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOMMER (@lommer.design)

Ποια είναι η δική σας φιλοσοφία;

Η φιλοσοφία μας είναι να σχεδιάζουμε και να παράγουμε ποιοτικά χειροποίητα προϊόντα αξιοποιώντας βιώσιμα υλικά και μεθόδους, εκφράζοντας πάντα τη διαχρονική αισθητική και το προσωποποιημένο στυλ.

Το brand δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και πρόσφατα έπρεπε να αντιμετωπίσει και την πρόκληση μιας παγκόσμιας πανδημίας. Η πίστη στις αξίες και τη φιλοσοφία μας, οι σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης, η ομάδα και η αισιοδοξία για ήλιο μετά την καταιγίδα μας έφεραν στο σήμερα να νιώθουμε πιο δυνατοί από ποτέ.

Το δίκτυο συνεργατών μας στην Ελλάδα και τον κόσμο είναι το πιο διευρυμένο ως τώρα και συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε μέσα από επιλεγμένες συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες και πλατφόρμες της Ελλάδας και της παγκόσμιας αγοράς.

Τι σημαίνει Lommer;

Η επωνυμία Lommer προκύπτει ως ακρωνύμιο από τη φράση “LOve Materials, MEet Requirements”.

Ένα βιομηχανικό υλικό, όπως είναι το EVA, συνδυάζεται άψογα με άλλα αναπάντεχα υλικά όπως μεταλλικά κουμπιά και μπουντούζια, ιμάντες από ζώνες ασφαλείας και σχοινιά ιστιοπλοΐας και μαζί σχηματίζουν προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Ο προϊοντικός σχεδιασμός και η αγάπη μας για τα υλικά δημιουργούν για εμάς έναν ελεύθερο κόσμο δημιουργίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δημιουργία μιας μικρής γλάστρας από EVA, κατάλληλη να φιλοξενήσει μικρούς κάκτους και παχύφυτα.

Ως design studio, νιώθουμε δημιουργικά ελεύθεροι και έχουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας σύμφωνα με τις ανάγκες που εντοπίζουμε κάθε φορά. Κι αυτή είναι μια ελευθερία που απολαμβάνουμε πολύ.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOMMER (@lommer.design)

Το 2016 κερδίσατε ένα πρώτο βραβείο, το 2018 ένα δεύτερο. Πείτε μας περισσότερα για τη εμπειρία σας στους Διεθνείς Διαγωνισμούς.

Το βραβείο του 2016 για ένα από τα πρώτα σχέδια μας, την tote bag EvaTwo, ήταν η πρώτη προσπάθεια που κάναμε για διεθνή διάκριση στο χώρο του design και στέφθηκε με απροσδόκητη επιτυχία. Ένα A’ Design Award στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Brand μας, ήταν για εμάς αυτό που χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, έχοντας την αποδοχή ενός τέτοιου θεσμού.

Το δεύτερο βραβείο μας πέτυχε σε μια αρκετά πιο συνειδητοποιημένη φάση. Γνωρίζαμε ότι είχαμε δημιουργήσει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο urban backpack, αφού ο κόσμος σύντομα το αναγνώριζε ως Lommer από το design του. Με το International Design Award (IDA) για το EvaPack μας, ήρθε και η επιβεβαίωση για εμάς ότι έχουμε δημιουργήσει ένα backpack που ξεχωρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εμπειρία μας στους Διεθνείς Διαγωνισμούς ήταν πολύ σημαντική για να ενισχύσει την πίστη στη φιλοσοφία μας. Ειδικά στα πρώτα βήματα κάθε εγχειρήματος, πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους επιβεβαιώσεις δίνουν στην ομάδα ενός Brand επιπλέον σημαντικούς λόγους να συνεχίσει το έργο της.

Τι στοιχεία έχει ένας #lommerlover;

Ο #lommerlover είναι αυτός ο τύπος ανθρώπου που θα μιλήσει για το brand με λόγια αληθινά και αυθεντικά, μέσα από τη δική του επαφή και εμπειρία με τα προϊόντα και τη φιλοσοφία μας.

Και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα όταν αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας, οι #lommerlovers έχουν πολλαπλασιαστεί. Χαιρόμαστε πολύ να συναντάμε ανθρώπους που έχουν ήδη κάποιο σχέδιο μας και μας προσεγγίζουν αναζητώντας τα νέα σχέδια και χρώματα. Αυτό για μας σημαίνει ότι μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τα ιδιαίτερα υλικά και τη μίνιμαλ αισθητική.

Χαιρόμαστε βέβαια το ίδιο, ίσως κι ακόμα περισσότερο, όταν γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, που δεν έχουν εκτεθεί ξανά στο υλικό μας, ρωτάνε για αυτό, ενθουσιάζονται με την αίσθηση και τις διαφορετικές υφές και εκδοχές του (Basic, 3D, Recycled), και επιλέγουν να κάνουν την αρχή, είτε με ένα μικρό αντικείμενο είτε με τη μεγαλύτερη και πιο ογκώδη τσάντα μας (EvaOri Large).

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOMMER (@lommer.design)

Υπάρχει κάποιο best seller δημιουργία σ αυτή την 7ετία; Κάποιο κομμάτι που εσείς έχετε αδυναμία;

Και οι δύο ερωτήσεις έχουν μία απάντηση, κι αυτή αφορά στο EvaPack. Το μοναδικό backpack της μέχρι τώρα συλλογής μας είναι αυτό που ξεχωρίζει και στο κομμάτι των πωλήσεων, αλλά και ως αδυναμία μας.

Best seller πιστεύουμε ότι το έχει κάνει η αισθητική του και το ότι είναι ένα ασφαλές backpack. Στους ρυθμούς της καθημερινότητας καταλαβαίνουμε την ανάγκη για μια τσάντα που αφήνει ελεύθερα τα χέρια να μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Στο σχεδιασμό και την παραγωγή του σημαντικό ρόλο έπαιξε το σχοινί ιστιοπλοΐας, που έχει τη δυνατότητα να περνά μέσα από τον εαυτό του.

Έτσι, με ένα μόνο κομμάτι σχοινιού, δημιουργούμε τα απαραίτητα κρατήματα στην τσάντα, ενώ ταυτόχρονα με το σφίξιμο του σχοινιού και το βάρος, το backpack ασφαλίζει το περιεχόμενο στο εσωτερικό του.

Δική μας αδυναμία ίσως είναι λίγο παραπάνω γιατί συμπυκνώνει όλη τη φιλοσοφία μας σε ένα μόνο αντικείμενο. Ένα κομμάτι από EVA διπλώνει και κουμπώνει με τέτοιο τρόπο που δημιουργεί ένα καλαίσθητο και χρηστικό αντικείμενο. Ένα αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε περήφανοι.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOMMER (@lommer.design)

Τι χρειάζεται να ξέρεις κάποιος για το brand και τότε θα μπορεί να πει ότι τα ξέρω -σχεδόν- όλα;

Για να πει κάποιος ότι τα ξέρει -σχεδόν- όλα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το brand δεν επαναπαύεται ποτέ και συνεχώς θέλει να πειραματίζεται με νέα υλικά, δυνατότητες, αντικείμενα, συνεργασίες.

Έχοντας από την αρχή οικολογική συνείδηση, έχουμε επιλέξει ένα υλικό που παράγεται με την ελάχιστη δυνατή ενέργεια, είναι ανακυκλώσιμο, μη τοξικό και ανθεκτικό και ταυτόχρονα δουλεύουμε εκδοχές που προέρχονται και από ανακυκλωμένα κομμάτια που μπαίνουν πάλι στην παραγωγή.

Επιπλέον, τα μικρά μας αντικείμενα (EvaFuda, EvaSeed) προέκυψαν από την προσπάθειά μας να οδηγούμε όσο λιγότερο υλικό γίνεται στην ανακύκλωση, αξιοποιώντας και τα μικρότερα κομμάτια που βγαίνουν από την παραγωγή.

Τέλος, έχοντας ήδη τη γνώση και την εμπειρία από τα υλικά, τις πρώτες ύλες και τους συνεργάτες που επιλέγουμε, αναζητούμε διαρκώς βιώσιμες και απρόσμενες λύσεις. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOMMER (@lommer.design)

Ανακάλυψε περισσότερα στο www.lommer.design