Λένε πως για να φτάσεις στο σημείο της λεγομένης “ευτυχίας” πρέπει να περάσεις από πολλά εμπόδια, από τις φάσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις την αλήθεια κατάματα ή ακόμη και από ψυχολογικές μεταπτώσεις που τσακίζουν την αυτοπεποίθησή σου. Σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές το μόνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι το ποιος πραγματικά είσαι και φυσικά το τι αξίζεις!

Με αυτή τη δεκάλεπτη άσκηση ψυχολογίας που σου παρουσιάζουμε, μπορείς να αποθηκεύσεις τις αντίξοες φάσεις της ζωής σου κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σου, “απαγορεύοντάς” τους να ασκούν επιρροή πάνω σου.

«Το μόνο πράγμα που κρατάει για πάντα στη ζωή είναι η σχέση μας με τον εαυτό μας», αναφέρει η Lauren Bille, ιδρύτρια του Cycles +Sex κι υπεύθυνη του Well + Good Retreat. Συνεχίζει λέγοντας «Γι΄αυτό άλλωστε είναι και πολύ σημαντικό το να βελτιώνουμε αυτή τη σχέση καθημερινά». Κατά τη γνώμη της Bille, λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς σε καθημερινή βάση είναι να συνομιλεί με τον εαυτό του και να ελέγχει αν τα πράγματα που κάνει στη ρουτίνα της ημέρας του συνάδουν με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του.

Έτσι, φροντίζει κάθε μέρα να κουβαλά μαζί της ένα χαρτάκι στο οποίο υπάρχει μία λίστα πραγμάτων που τις διεγείρουν τα αρνητικά συναισθήματα αλλά κι οι τρόποι να τα ξεπερνάει. Για παράδειγμα, όταν νιώθει άγχος, η λίστα της υπενθυμίζει να αναπνεύσει αργά και να κλείνει τα μάτια της ή όταν νιώθει κόπωση να επιβραδύνει και να πίνει αρκετό νερό.

Well+Good

Αυτή η λίστα λειτουργεί ως ένα “σχέδιο” αυτοβελτίωσης κι αυτοελέγχου της Bille, καθώς μόνη της βρίσκει τους τρόπους να ξεπερνά τις δυσκολίες και να φροντίζει τον εαυτό της.

Για να μπορέσεις κι εσύ, λοιπόν, να δομήσεις μία σωστή και γόνιμη σχέση με τον εαυτό σου καλό είναι να ακολουθήσεις αυτή τη λίστα. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν στιγμές μέσα στη μέρα σου που είσαι έτοιμος/η να τα παρατήσεις όλα και να κλειστείς σε ένα σπίτι χωρίς να ακούς κανέναν και τίποτα. Εκείνες τις στιγμές, το “σχέδιο” αυτοελέγχου της Bille θα σου φανεί σωτήριο.

«Με τον τρόπο αυτό εντόπισα τους λόγους για τους οποίους σκέφτομαι αρνητικά, αλλά και τον τρόπο που μπορώ να αντιστρέψω αυτά τα συναισθήματα προς όφελός μου», δηλώνει η ίδια και νομίζω πως αυτό φτάνει για να σε πείσει να ακολουθήσειw κι εσύ το παράδειγμα της.

Δες ακόμα: 25 πράγματα να πετάξεις την επόμενη φορά που θα βαρεθείς στο σπίτι
featured photo: sleepnumberblog.com