Νέα έρευνα του Mercari, ενός app τύπου eBay, δείχνει πως από όλες τις γενιές, εκείνη των millennials επηρεάζεται περισσότερο σεξουαλικά από το clutter. Με περισσότερες λέξεις, είναι περισσότερο ευαίσθητη στην ύπαρξη πολλών πραγμάτων στο χώρο. Σε σημείο, μάλιστα, που αυτό επηρεάζει τη σεξουαλική της ζωή. Πιο περιληπτικά και κάπως αγχωτικά: Ένα καλό declutter θα έκανε καλό στο sex drive σου.

Να κατηγορήσουμε τον μινιμαλισμό για αυτό;

Σου έχει τύχει ποτέ να διστάσεις να καλέσεις κάποιον σπίτι σου μετά από ένα τέλειο ραντεβού γιατί το διαμέρισμά σου είναι πιο ακατάστατο από ποτέ; ΟΚ, δεν είσαι η μόνη. Μια νέα έρευνα, με πάνω από 1000 συμμετέχοντες, έδειξε το εξής: 52% ανδρών και γυναικών ήταν πιο πιθανό να κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους σε ένα καθαρό, χωρίς καθόλου clutter σπίτι.

Ακόμα κάτι ενδιαφέρον; Οι millennials είναι περισσότερο ευαίσθητη σε όλη αυτή τη βαβούρα ενός σπιτιού, σε σχέση με τους boomers ή τους πιο ηλικιωμένους. Η έρευνα κατέληξε πως τα δύο τρίτα (το 67% για την ακρίβεια) των millennials δήλωσαν πως: “Θα ήταν πιο πιθανό να κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους σε ένα καθαρό, χωρίς clutter σπίτι”. Αντίστοιχα, τα ποσοστά των boomers ήταν 39% ενώ των ηλικιωμένων 29%.

Μπορούν τα ακατάστατα δωμάτια να κάνουν το Instagram και πάλι cool;
favim.com

Ανάμεσα στους millennials, φαίνεται πως το clutter επηρεάζει τη libido των αντρών περισσότερο από ό,τι των γυναικών. Πιο αναλυτικά: Το 74% των αντρών δήλωσαν πως το clutter στέκεται εμπόδιο στο να κάνουν σεξ. Αυτό είναι too much, συγκριτικά με το 59% των γυναικών που συμφώνησαν σε αυτή την άποψη.

Είτε αγαπάς τα ακατάστατα ή υπερφορτωμένα σπίτι είτε τα πιο minimal, φαίνεται πως η στάση σου αυτή επηρεάζει την ερωτική σου ζωή. Σε άλλα νέα, την επόμενη φορά, απόφυγε να αφήσεις εκείνα τα ρούχα πάνω στην πολυθρόνα. Καθάρισε το μπάνιο σου και τακτοποίησε το. Επίσης, κάνε κάτι και με τη σκόνη στη βιβλιοθήκη. Δεν έχει πλάκα να τα σκέφτεσαι πέντε λεπτά πριν τολμήσεις να του προτείνεις να ανέβει στο σπίτι σου για ένα ποτό.

featured image: FLOWEAIS