Τώρα που #μενουμεσπιτι είναι καιρός να ξεκαθαρίσεις το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου. Όταν θα περάσει όλο αυτό, είναι πολύ πιθανό να να καταλήξεις για ψώνια. Προετοιμάσου για τα νέα προϊόντα που θα αγοράσεις, έχοντας κάνει ένα καλό declutter σε όσα ήδη έχεις. Τα βήματα για να ξεκαθαρίσεις τα καλλυντικά σου είναι τα εξής τρία:

Ξέχνα εντελώς τον κανόνα “πότε το χρησιμοποίησες τελευταία φορά”

Ο χρόνος περνάει, η διάθεσή σου αλλάζει και αλλάζουν και τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς περισσότερο. Σε αυτή τη διαδικασία μερικά προϊόντα μπαίνουν λίγο πιο βαθιά στο κουτί και κάποια στιγμή ξεχνάς ότι τα έχεις. Οπότε βάλε υπενθύμιση στο ημερολόγιο σου ανά τρεις μήνες (που αλλάζει και η εποχή) να βγάζεις όλα σου τα καλλυντικά έξω από το νεσεσέρ σου. Δες τι έχεις και τι δεν έχεις και αποφάσισε ποια θα κρατήσεις.

Μπορείς να αρχίσεις με το να διαχωρίζεις τα καλλυντικά σου σε κατηγορίες:

*Καλλυντικά για το καθημερινό look στη δουλειά

*Έντονα χρώματα για συγκεκριμένες περιστάσεις

*Καλλυντικά για εξόδους

Όσα προϊόντα δεν σε έχουν ικανοποιήσει από τη στιγμή που τα αγόρασες, το πιο πιθανό είναι πως δε θα σε ικανοποιήσουν ούτε στο μέλλον. Όσα προϊόντα έχεις πολύ καιρό, θα πρέπει να τα ελέγξεις. Η σύστασή τους μπορεί να έχει αλλάξει, όπως μπορεί να έχει αλλοιωθεί και η μυρωδιά τους. Επειδή υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, πέταξε ό,τι χρειάζεται.

10 beauty προϊόντα με τις πιο Instagram-worthy συσκευασίες
@littlebitofglow

Δώρισε όποια προϊόντα δεν έχεις ανοίξει καν και δε σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις

Αναζήτησε έναν σύλλογο που στηρίζει γυναίκες που το έχουν ανάγκη.  Τέτοιοι φορείς συχνά δέχονται καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης που δεν έχουν ανοιχθεί. Αποφάσισε ποιες από τις συσκευασίες που δεν έχεις ανοίξει ακόμα δε θα χρησιμοποιήσεις και δώρισε τες σε γυναίκες που ίσως τις χρειάζονται. Επικοινώνησε όμως μαζί τους πρώτα γιατί τη δεδομένη περίοδο λόγω κορωνοϊού το πιο πιθανό είναι πως δεν δέχονται προϊόντα υγιεινής και καλλωπισμού.

Φτιάξε μια λίστα με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Γράψε σε μια λίστα όλα τα προϊόντα που έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και σε έχουν ικανοποιήσει. Γράψε σε αυτή και αυτά που έχεις τώρα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πας για ψώνια προσπάθησε να είσαι εγκρατής στις επιλογές σου. Αντιμετώπισε τις αγορές σου με ρεαλισμό, γιατί μπορεί να τύχει να πάρεις το ίδιο προϊόν δύο φορές και να μην το χρησιμοποιήσεις καμία από τις δύο.

featured image: Stylist