Ακόμα και αν έχεις δει κάθε επεισόδιο της σειράς Friends. Ακόμη και αν γνωρίζεις αναλυτικά το background των χαρακτήρων. Σίγουρα δεν ξέρεις τις διαδικασίες στα παρασκήνια ώστε να δημιουργηθούν ξεχωριστές και μοναδικές γκαρνταρόμπες για καθέναν από τους πρωταγωνιστές. Τώρα όμως η Debra McGuire, σχεδιάστρια κοστουμιών του show, μοιράζεται κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Αποκαλύπτει πώς αποφάσιζε για το τι θα φορέσουν η Rachel, η Monica, η Phoebe, ο Ross, ο Chandler και ο Joey σε κάθε επεισόδιο.

Η McGuire, σε μια συνέντευξη της στον Guardian, εξήγησε ότι το σημαντικότερο κομμάτι της δουλειάς της ήταν να εξασφαλίσει ότι οι έξι χαρακτήρες συμπλήρωναν ο ένας τον άλλον: “Χρειαζόταν να λάβω υπόψη την παραγωγή, τον σχεδιασμό και το set. Το ζητούμενο ήταν να δείχνουν τέλεια μεταξύ τους.”

Έτσι, ενώ όλοι είχαν τη δική τους ενδυματολογική παλέτα, όλοι έπρεπε να φαίνονται υπέροχοι στην οθόνη ταυτόχρονα. Και πιθανώς να συμπληρώνουν τους μωβ τοίχους στο διαμέρισμα.

“Τα σχέδια μου ήταν κατευθυνόμενα πάντα από τους χαρακτήρες. Έβρισκα ξεχωριστές παλέτες για τον καθένα. Της Μόνικα ήταν μαύρη, γκρι, άσπρη και μπορντό, της Rachel μπλε και πράσινη. Η παλέτα της Phoebe ήταν σε patterns. Μετά ξεχώρισα τις παλέτες των αγοριών σε υφές. Ο Ρος ήταν ‘tweedy’, ώστε να θυμίζει πιο πολύ κολέγιο. Ο Chandler είχε πολλά vintage στοιχεία και πουκάμισα με ρίγες. Ο Joey από την άλλη στην αρχή ξεκίνησε με δερμάτινα jackets. Στη συνέχεια ήταν πιο πολύ με πουλόβερ και chenille υφάσματα. Ο καθένας είχε τη δική του οπτική ταυτότητα.’’

Η McGuire εξήγησε επίσης ότι οι δημιουργοί της σειράς ήταν πρόθυμοι να κρατήσουν τις ντουλάπες όσο το δυνατόν πιο casual και ρεαλιστικές αναλόγως πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή τους. Εκείνη ωστόσο ήταν ενάντια σε αυτό.

“Νόμιζα ότι χρειαζόμασταν φιλόδοξα ντυσίματα για να κάνουμε τους ανθρώπους να θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη ζωή αυτών των χαρακτήρων”, είπε. “Δεν ήταν ρεαλιστικό το γεγονός ότι η Monica είχε αυτό το εκπληκτικό διαμέρισμα. Δεν θα βλέπατε νέους ανθρώπους να ζουν έτσι εκείνη την εποχή, οπότε ήταν ήδη φιλόδοξο το lifestyle. Εγώ το πήγα μόνο ένα βήμα παραπέρα. Για παράδειγμα έντυσα τον Joey με σακάκι Armani. Εκείνος προοριζόταν να είναι άνεργος ηθοποιός, οπότε δεν υπήρχε τρόπος να το έχει αποκτήσει, αλλά τα vintage μπουφάν που βρήκα δεν μου άρεσαν”

Και ενώ τα Φιλαράκια ήταν άκρως δημοφιλής σειρά όταν ήταν στην οθόνη, η εκπομπή εξακολουθεί να έχει ένα τεράστιο fanbase – και αυτό μεγαλώνει, καθώς οι νεότερες γενιές αρχίζουν να την ανακαλύπτουν. Και, επειδή μεγάλο μέρος του show γυρίστηκε στη δεκαετία του ’90, οι χαρακτήρες είναι τώρα περισσότερο in fashion από ό, τι ήταν τότε, ιδιαίτερα ένας από αυτούς:

“Ήταν πάντα η ντουλάπα της Rachel που οι άνθρωποι θα ρωτούσαν… Τώρα είναι της Monica, που είναι τόσο αστείο για μένα γιατί δεν άκουσα ποτέ μια λέξη για τα ψηλόμεσα παντελόνια της και για τα cropped T-shirts της εκείνη την εποχή. Ήταν μία εργαζόμενη σεφ οπότε η ντουλάπα της ήταν πιο απλή και ρεαλιστική.”

Images: harpersbazaar.com