Μετά το hype που δημιούργησε το Behind Her Eyes, το Deadly Illusions είναι η επόμενη παραγωγή του Netflix που συζητιέται πολύ. Και τα δύο ανήκουν στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ και κυρίως αυτών που αργούν να βρουν την απάντηση τους. Ωστόσο, αυτή τη φορά με το Deadly Illusions η πραγματικότητα πίσω από την ταινία είναι ακόμα πιο τρομακτική από όσα βλέπεις στην οθόνη σου.

Το Deadly Illusions είναι μία φαινομενικά απλή ταινία με ένα από τα μεγαλύτερα, ανεξήγητα twists

Στην ταινία, η Mary είναι μία διάσημη συγγραφέας που καλείται να γράψει το επόμενο μυθιστόρημα της. Η ίδια, όμως, χρειάζεται βοήθεια με τα παιδιά της, ώστε να αφοσιωθεί στο γράψιμο. Μετά από μία μεγάλη αναζήτηση για την κατάλληλη νταντά, καταλήγει να προσλάβει την Grace. Η Grace, όμως, δεν είναι αυτή που φαίνεται και εκεί η ιστορία γίνεται πιο dark απ’όσο θα περίμενες.

Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο disclaimer στην αρχή της ταινίας που να την συνδέει με την πραγματικότητα, οι Αμερικανοί θεατές όμως έσπευσαν να αναγνωρίσουν τις ομοιότητες με μία αληθινή ιστορία που συντάραξε την Αμερική το 2018. Πρόκειται για την υπόθεση της οικογένειας Turpin. Εκτός από τις ομοιότητες μεταξύ των χαρακτήρων, πολλοί αναγνώρισαν και χαρακτηριστικές εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία. Για παράδειγμα, η έκφραση “house of horrors”, ήταν αυτή που χρησιμοποίησαν τα μέσα για να αναφερθούν στα εγκλήματα της οικογένειας Turpin. Ωστόσο, πρόκειται για μία έκφραση που εμφανίζεται επανειλημμένα μέσα στην ταινία.

Ακριβώς επειδή πρόκειται για ‘ψευδαισθήσεις’, το τέλος της ταινίας είναι εξαιρετικά αμφίσημο

Αυτό έκανε πολλούς ανθρώπους να απαιτούν μία άμεση εξήγηση. Το τέλος της ταινίας -για το οποίο δε θα θέλαμε να κάνουμε κάποιο spoiler- άφησε τους πάντες με ένα τεράστιο ‘ΤΙ;’ στο μυαλό. Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο λόγο για να θελήσει κανείς να δει την ταινία από εδώ και πέρα. Ειδικά τώρα που οι δημιουργοί όπως φαίνεται δεν έχουν σκοπό να δώσουν εξηγήσεις. Αν, λοιπόν, θες να δεις ένα πολύ καλοστημένο θρίλερ που στο τέλος θα σε αφήσει κυριολεκτικά άναυδη, το Deadly Illusions είναι αυτό που έψαχνες. Μετά, όμως, μην παραπονεθείς για το τέλος. Τουλάχιστον μπορείς να βρεις παρηγοριά σε όλα εκείνα τα απελπισμένα tweets που έχουν βιώσει το ίδιο με σένα.

featured image: Kiss and Tale Productions