Το Dead To Me εμφανίστηκε στο Netflix πριν λίγες μέρες και μας έκανε να νιώσουμε λες και όλοι έμειναν μέσα αυτό το Σαββατοκύριακο για να το τελειώσουν. Στο μεταξύ, και ο καιρός βοήθησε αρκετά. 

Η σειρά αποτελείται από δέκα επεισόδια. Οπότε το πολύ ένα Σάββατο χρειάζεσαι αν το πάρεις απόφαση. Πρωταγωνιστούν οι Christina Applegate και Linda Cardellini (ναι, τη θυμάσαι από το Green Book). Πρόκειται για μια εθιστική, μαύρη κωμωδία που βουτάει μέσα στα άφιλτρα, περίεργα αστεία, αχαρτογράφητα νερά της απώλειας. Στα βάθη του πένθους, του πόνου και της συγχώρεσης.

Η Jen (Christina Applegate) έχεις μόλις χάσει τον άντρα της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Κάποιος τον χτύπησε και τον άφησε εκεί. Έτσι η Jen προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να βρει τον άνθρωπο που το έκανε. Ξαφνικά εμφανίζεται στη ζωή της η Judy (Linda Cardellini). Μια αισιόδοξη γυναίκα με ελεύθερο πνεύμα που επίσης αντιμετωπίζει τη δική της προσωπική απώλεια. Όταν οι δύο γυναίκες συμμετέχουν στο ίδιο support group μια μεγάλη φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που η Jen ανακαλύπτει ότι η Judy δεν είναι αυτό που έχει δηλώσει.

Αν αυτό που ψάχνεις αυτή τη στιγμή είναι μια σειρά για τη γυναικεία φιλία, το Dead To Me είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Θα έρθεις αντιμέτωπη με αρκετό girl power. Επίσης, θα έρθεις αντιμέτωπη με αρκετές αστείες σκηνές, ανθρώπινες ιδιοσυγκρασίες, στοιχεία καθημερινότητας΄, ανθρώπινο drama και μια βαθιά ανάγκη για συντροφικότητα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σειρά που θα θα σου δώσει ένα σημαντικό μάθημα: Το μάθημα της συγχώρεσης. Θα σε κάνει να καταλάβεις ότι πριν βιαστείς να αφήσεις κάποιον έξω από τη ζωή σου έχοντας προσάψει σε εκείνον ένα βαρύ χαρακτηρισμό, θα πρέπει να σκεφτείς. Θα πρέπει να έχεις φιλτράρει κίνητρα, ποιότητες, συνθήκες.

Αν είναι μια σειρά που θα σε κάνει να θες να δεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο ναι; Ευτυχώς, θα υπάρξει επιβεβαιωμένα δεύτερη σεζόν (Ιούνιο ή Ιούλιο του 2019), οπότε θα έχεις κάτι να ανυπομονείς μετά το τελευταίο επεισόδιο.

Προς το παρόν, δες trailer και ξεκίνησε το streaming στο Netflix.


featured image: Rolling Stone