Για να ξεκινήσουμε με ειλικρίνεια, κάποια dating trends είναι και εντελώς αχρείαστα. Όλα θα πήγαιναν καλύτερα, ίσως απλά βαρετά, αν είχαμε τη συνήθεια να λέμε την απόλυτη αλήθεια ο ένας στον άλλο. Όπως και να έχει, είναι πλέον παρόντα στη ζωή μας μαζί με τις συμπεριφορές που περιγράφουν. Και ενώ τόσο καιρό η busy καθημερινότητα μας προσέφερε εναλλακτικές ώστε να μην τα υπεραναλύουμε, η κοινωνική απομόνωση και ο μη διαχειρίσιμα πολύς ελεύθερος χρόνος δε μας αφήνουν πολλές επιλογές.

Ναι, όσο #μενουμεσπιτι κάποια dating trends γίνονται αρκετά ακόμα πιο εκνευριστικά, αλλά είναι στο χέρι μας να τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία.

Ghosting

Το πιο πιθανό είναι πως το φλερτ με το crush σου είχε γίνει αγαπημένη σου συνήθεια, έστω και στο Messenger, από την πρώτη μέρα της καραντίνας. Τίποτα δε μπορεί να σε γεμίσει με όρεξη για ζωή όπως ο έρωτας και οι δυνατότητές του. Σωστά; Τι γίνεται όταν το crush σου εξαφανίζεται όμως; Ναι, γίνεσαι θύμα ghosting στα χρόνια του κορωνοϊού.

Το πώς θα το διαχειριστείς δε θα έπρεπε να διαφέρει σε τίποτα από τις προ κοινωνικής απομόνωσης εποχές. Το γιατί συνέβη αυτό αφορά εκείνον και μόνο εκείνον και δεν έχει να κάνει με εσένα. Εννοείται πως οι απορίες είναι βασανιστικές, αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις μετά από δύο μέρες παντελούς εξαφάνισης είναι να στείλεις το προσωπικό σου bye bye bye σε ένα μήνυμα αποχαιρετισμού. Πάντα ειλικρινές αλλά χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς. Δεν ήταν ο έρωτας της ζωής σου και το ξέρεις.

Fleabagging

Τι έκανε ακριβώς η Fleabag στη δεύτερη σεζόν; Ερωτεύτηκε τον πλέον ακατάλληλο τύπο για ακόμα μια φορά. Αυτό περιγράφει και το Fleabagging. Την τάση μας να “πέφτουμε” για τους λάθος τύπους σε λούπα. Ευτυχώς η απομόνωση σου δίνει την πολυτέλεια του χρόνου να σκεφτείς ποιοι είναι οι μηχανισμοί που σε οδηγούν στον λάθος στόχο. Ποια red flags αγνοείς ή ποια σε γοητεύουν τελικά, κι ας ξέρεις πως δεν είναι “σωστά” για εσένα. Κάποιες φορές το να μην ακολουθείς το ένστικτό σου είναι ιδιοφυές. Ειδικά στον έρωτα.

Dracula-ing

Ποιο είναι το βασικότερο πράγμα που ξέρεις για τα βαμπίρ; Ναι, αυτά τα πλασματάκια λατρεύουν τη νύχτα. Ακριβώς αυτό, αλλά χωρίς το σπλάτερ κομμάτι, κάνει και ο τύπος που σου στέλνει μηνύματα μόνο το βράδυ. Ποιο είναι το θετικό της απομόνωσης; Αφού όλο αυτό δε μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό booty-call, και άρα σε σεξ, μπορείς να κάνεις μια βασική ερώτηση στον εαυτό σου: Τι ακριβώς κερδίζεις από αυτή τη βαμπιρική επικοινωνία; Μπορεί και τίποτα.

Zombieing

Εν μέσω πανδημίας, ο τύπος που σε γκόσταρε και πρακτικά εξαφανίστηκε, μπορεί να επιστρέψει με ένα χαλαρό μήνυμα. Προφανώς, εν προκειμένω, σκέφτεται πως το χειρότερο που μπορείς να του κάνεις είναι να τον αφήσεις στο “Διαβάστηκε”. Παρόλα αυτά, δε σκοπεύει να αφήσει όλες αυτές τις αφορμές για κουβέντα που του δίνει η δύσκολη αυτή περίοδος. Έχει κάποιο νόημα όμως για εσένα να βάλεις ένα ζόμπι στη ζωή σου; Σου έχει κάνει ghosting ήδη μια φορά. Σκέψου πόσο αναίμακτη θα θεωρήσει τη δεύτερη.

Orbiting

Σε αυτή την περίπτωση, ο τύπος που έχει εξαφανιστεί, συνεχίζει να βλέπει τα stories σου και να κάνει reactions στις αναρτήσεις σου. Αυτό σε καιρό απομόνωσης (με λίγη έξτρα βαρεμάρα) μπορεί να σε βάλει σε πειρασμό να στείλεις ένα ακόμα μήνυμα. Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Είτε θα λάβεις μια μέτρια απάντηση είτε θα μείνεις στο “διαβάστηκε” για ακόμα μια φορά. Το γεγονός ότι είναι ακόμα εκεί γύρω, σε “τροχιά”, δε σημαίνει πως ξαφνικά έγινε ΟΚ. Όσο κι αν βαριέσαι.

Deflexting

Ιστορία επηρεασμένη από πραγματικά γεγονότα: Είσαι με κάποιον και μια δύσκολη ερώτηση που δεν έχεις το θάρρος να κάνεις από το τηλέφωνο, την κάνεις μέσω μηνύματος. Εκείνος αποφεύγει να απαντήσει σε αυτή, και συνεχίζει να σχολιάζει τα γύρω-γύρω θέματα. Αυτό είναι το deflexting και ναι είναι εκνευριστικό. Αν ακόμα και όσο βρίσκεστε σε απόσταση, έχεις σημαντικές απορίες για το “τι έχετε”, σκέψου καλά πώς θα κάνεις αυτή τη συζήτηση. Αφού το “από κοντά” δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή, προτίμησε το τηλέφωνο, τσεκάροντας πάντα αν το timing είναι σωστό.

featured image: MyDomaine