Η επιλογή να κόψεις πιο κοντά τα μαλλιά σου μερικές φορές συνοδεύει και μια σειρά ερωτήσεων: πόσο καιρό θα χρειαστεί για να μεγαλώσει αν δεν μ αρέσουν; μου ταιριάζουν τα layers; ποιο μήκος; η υφή των μαλλιών, το χρώμα και η υγεία τους παίζουν ρόλο στο κούρεμα που θα επιλέξω;

Φέτος, ανακαλύψαμε το κούρεμα που μας λύνει πολλά προβλήματα και απορίες: το midi bob. Με ύψος κάπου μεταξύ του πηγουνιού και του μήκους των ώμων, το ευέλικτο αυτό κούρεμα αποδείχθηκε μία καλή επιλογή αν θέλεις να αλλάξεις -αλλά λίγο- το στυλ σου. 

Από την άλλη, το curtain bob, επίσης αγαπημένο εδώ και καιρό, παρόμοια με το midi, κάπου ανάμεσα σε μακρύ και κοντό κούρεμα, ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου και υφές μαλλιών, διατηρώντας μία ενδιαφέρουσα συμμετρία.

«Νέο στις τάσεις και ιδανικό για όσους είναι έτοιμοι για μια αλλαγή είναι το curtain κούρεμα», εξηγεί στο Stylist ο Tom Smith, κομμωτής και creative director της Evo. «Αυτό το κομψό και μίνιμαλ κούρεμα είναι εξαιρετικά κολακευτικό στον τρόπο που πλαισιώνει το πρόσωπο, ιδιαίτερα για όσους έχουν μακρύ λαιμό λόγω της έντονης αντίθεσης της οριζόντιας γραμμής του κουρέματος που μακραίνει στο πίσω μέρος.

Και δίνει μια συμβουλή: «Για να δώσετε σχήμα στις άκρες, χρησιμοποιήστε ένα σίδερο ισιώματος και γυρίστε ελαφρά προς το πρόσωπο. Το κόλπο εδώ είναι να χρησιμοποιείτε ομαλές, αργές κινήσεις. Εάν δεν το πετύχετε αμέσως, αφήστε την τούφα να κρυώσει πριν προσπαθήσετε ξανά», συμβουλεύει ο Smith.

Οι παρακάτω εικόνες από το Instagram θα απαντήσουν στο ερώτημα αν ταιριάζει σε όλες τις αποχρώσεις μαλλιών το curtain bob. Η απάντηση είναι μάλλον ναι!

1.Ξανθιά κουρτίνα bob

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bec Wyatt (@hairbybec)

2. Χάλκινα

3.Bronde 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caterina Grieco (@catheclisma)

4. Μελαχροινά

5. Kαστανά

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Hair Bros (@thehairbros)