Μετά την επιτυχία και τα απανωτά ρεκόρ του Squid Game στην πλατφόρμα του Netflix, ήταν θέμα χρόνου να μάθουμε πως έρχονται και οι επόμενες σεζόν του. Ωστόσο, ήταν θέμα χρόνου και το να δούμε περισσότερες παρόμοιες παραγωγές. Αυτή τη φορά πρόκειται για μία νέα ταινία, το CURS>R, που τελείωσε τα γυρίσματα της την προηγούμενη χρονιά και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix.

To CURS>R είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Toby Meakins

Η ιστορία της ταινίας ξεκινά όταν η Kayla αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές της μιας και δεν έχει πια τα χρήματα για τα δίδακτρά της. Τότε εμφανίζεται μπροστά της μία απίστευτη ευκαιρία. Αποφασίζει να συμμετέχει σε ένα περίεργο και ιδιαίτερο παιχνίδι υπολογιστή της δεκαετίας του ’80, που υπόσχεται το έπαθλο των 125 χιλιάδων δολαρίων. Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι από την εκκίνηση του παιχνιδιού κανείς δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει το συγκεκριμένο έπαθλο.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται. Το παιχνίδι δεν είναι καθόλου αθώο ή τουλάχιστον αυτό που η Kayla περίμενε. Αντίθετα, την αναγκάζει να αποδέχεται επικίνδυνες προκλήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική της ακεραιότητα. Μετά από τις αρχικές δοκιμασίες, η Kayla συνειδητοποιεί πως δεν παίζει πια για να κερδίσει το έπαθλο, αλλά την ίδια της τη ζωή. Ωστόσο, η έξοδος από το παιχνίδι είναι πια ανέφικτη. Δεν έχει την επιλογή να αποχωρήσει. Το μόνο που μένει για την ίδια είναι το εξής δίλημμα: παιχνίδι ή θάνατος.

To καστ της ταινίας κλέβει τις εντυπώσεις

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Kayla θα δούμε την Iola Evans, την οποία γνωρίσαμε καλύτερα μέσω της σειράς Carnival Row. Στο πλάι της Evans θα βρίσκονται ο αγαπημένος Asa Butterfield από το Sex Education καθώς και ο θρυλικός σκηνοθέτης-ηθοποιός Robert Englund. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τον ρόλο των συγκεκριμένων στην πλοκή της υπόθεσης. Όπως και να’ χει, σίγουρα θα βάλουν και οι ίδιοι το χεράκι τους σε αυτό το παιχνίδι που τελικά είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα του Netflix μέσα στους επόμενους μήνες.