Τον τελευταίο καιρό με τις κρύες θερμοκρασίες μάλλον το μόνο που μπορείς να σκεφτείς όταν κάθεσαι στον καναπέ και κρυώνεις είναι πόσο ωραία είναι όταν μπορείς να μοιραστείς με κάποιον αυτές τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Αυτή η ανάγκη μας για χάδια και αγκαλιές όταν έχει κρύο, λέγεται cuffing. Και υπάρχει επιστημονική εξήγηση να μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί το νιώθουμε, σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο Theodysseyonline.com.

Και μόνο αν το δούμε από την βιολογική και ανθρωπολογική πλευρά θα καταλάβουμε πολλά. Μιλάμε για χιλιάδες χρόνια πίσω όπου οι άνθρωποι είχαν πολλά λιγότερα εφόδια για να ζεσταίνονται και να επιβιώνουν στο κρύο. Για την επιβίωσή τους λοιπόν, δεν άφηναν ποτέ τη φυλή τους. Ήταν όλοι μαζί για να καταφέρουν να ζήσουν οι ίδιοι αλλά και να κρατάνε ζεστά και τα μωρά τους.

Φυσικά δεν ξεχνάμε πως υπάρχει και μία κοινωνική πίεση να έχουμε έναν σύντροφο αυτή την εποχή. Από την πιο απλή στην πιο σύνθετη χειμωνιάτικη ταινία, θα υπάρχει κάποια σκηνή με τους πρωταγωνιστές αγκαλιά μπροστά στο τζάκι. Και κάπως έτσι μας μπαίνει η ιδέα στο μυαλό και κλαίμε αν για παρέα έχουμε μόνο την ηλεκτρική μας κουβέρτα.

Αν σκέφτεσαι πως θες να μπεις στη διαδικασία να βρεις cuffing partner τότε πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείς τα παρακάτω.

Πρέπει να ξέρεις τι ζητάς

Το να θέλεις να βρεις έναν άνθρωπο για να μπεις σε σχέση απέχει πολύ από το να βρεις κάποιον σε μία πιο χαλαρή κατάσταση (τύπου friends with benefits) αλλά με περισσότερες αγκαλιές μπροστά στο τζάκι, άντε και σε κανένα χειμερινό προορισμό. Βρες τα πρώτα με τον εαυτό σου και κατάλαβε τι είναι αυτό που πραγματικά αναζητάς για να μπορέσεις να ψάξεις και με τον αντίστοιχο τρόπο.

Χρησιμοποίησε τη λογική σου

Η ανάγκη για cuffing απέχει από το κλασικό booty-call. Οπότε μην αρχίσεις να στέλνεις μηνύματα στις 2 το πρωί ψάχνοντας να δεις πού είναι και τι κάνουν οι υποψήφιοι cuffing buddies. Εδώ τα πράγματα είναι πιο ήπια και με λιγότερα υπονοούμενα.

Χτίσε το τέλειο cuffing περιβάλλον

Η μισή απόλαυση στο cuffing θα είναι το περιβάλλον γύρω σας. Αν δεν έχεις το ιδανικό, πραγματικό τζάκι μπορείς πολύ εύκολα να βρεις ένα βίντεο να χαζεύετε στην τηλεόραση (…πιάνει και αυτό). Στόλισε το σπίτι με κεράκια, ετοίμασε πολλές κουβέρτες και φυσικά μην ξεχάσεις το ζεστό ρόφημα.

Και τι γίνεται μόλις ανέβει η θερμοκρασία;

Εδώ σε θέλω! Όταν με το καλό έρθει η άνοιξη δεν θα υπάρχει πια η ανάγκη για cuffing. Οπότε τι κάνετε; Αυτό θα το βρείτε μεταξύ σας. Αλλά συνήθως οι επιλογές είναι δύο. Εάν η όποια σχέση σας έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες και πιστεύεις πως με τον ίδιο άνθρωπο θα μπορούσες να κάνεις και καλοκαιρινές βουτιές τότε τον κρατάς δυνατά και δεν τον αφήνεις. Αν πάλι ανυπομονείς να βγεις με τις φίλες σου για κοκτέιλ στο rooftop για να γνωρίσεις κόσμο, τότε κρατάς το τηλέφωνό του γιατί ίσως να το ξανά χρειαστείς τον επόμενο χειμώνα.

featured image: Pillowfights UK