Συνταγή για crumble μήλου που θα συνδυάσεις με το πρώτο παγωτό της άνοιξης

Crumble μήλου: Μήλο, κανέλα, βουτυρένιο μείγμα που θυμίζει τη βάση μιας τάρτας και στο τέλος παγωτό βανίλια. Τι άλλο να θες;

Τι θα χρειαστείς:

900 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

75 γρ ζάχαρη

1 κουταλιά κανέλα

Για το crumble:

175 γρ. βούτυρο

225 γρ αλεύρι

100 γρ ζάχαρη

175 γρ βρώμη

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε στους 200°C. Βάλε σε ένα ρηχό πυρέξ τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Πρόσθεσε το βούτυρο στο αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και τη βρώμη. Στρώσε το μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο πάνω από τα μήλα. Ψήσε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα μήλα.

Σέρβιρε το apple crumble με κρέμα ή παγωτό βανίλια.

Όσο από το apple crumble απομείνει μπορείς να το κρατήσεις στο ψυγείο για 2 μέρες ακόμα.

featured photo: www.pianetadonne.blog
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.