Croque Madame με ρόκα

Είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας για αυτό άνοιξε το ψυγείο σου και ετοιμάσου να φτιάξεις το πιο απίθανο σπιτικό croque madame με ρόκα μέσα σε 30 λεπτά.

Υλικά που θα χρειαστείς για 2 πιάτα:

Για τη μπεσαμέλ: 40 γρ. βούτυρο / 40 γρ. αλεύρι / 1 κ.γ. αγγλική μουστάρδα / 300 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου / πιπέρι / αλάτι / ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Για το Croque Madame: 8 φέτες σπιτικό ψωμί του τοστ / 40 γρ. βούτυρο / θυμάρι / πιπέρι / 200 γρ. γκούντα τριμμένο / 4 φέτες ζαμπόν / 8 αυγά ποσέ ή τηγανητά / ρόκα

Προετοιμασία:

Ξεκίνα με την μπεσαμέλ, βάζοντας το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Θα χρειαστείς ένα συρμάτινο μεγάλο σουρωτήρι καθώς μόλις λιώσει το βούτυρο πρέπει να προσθέσεις το αλεύρι και να ανακατέψεις πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε την μουστάρδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα. Το πιο σημαντικό βήμα είναι το γάλα, το οποίο θα μπει σε τρείς δόσεις των 100 ml και μετά απο κάθε δόση πρέπει το ανακάτεμα να είναι πολύ καλό για να μην έχεις προβλήματα με τη μπεσαμέλ. Προσθέτεις στο τέλος το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και συνεχίζεις να ανακατεύεις. Βγάλε την κατσαρόλα απο την φωτιά και βάλε την μπεσαμέλ σε ένα μπολ , σκεπάζοντας με μεμβράνη , η οποία πρέπει να εφάπτεται. Την βάζεις στο ψυγείο και την αφήνεις να παγώσει καλά για 2 ώρες.

Φρυγάνισε τις φέτες του τόστ. Αφού τελειώσεις πάρε ένα κουταλάκι της σούπας μπεσαμέλ και άπλωσέ την σε κάθε φέτα. Στη συνέχεια ρίξε το τριμμένο τυρί και απο πάνω τοποθέτησε το ζαμπόν και πάλι τυρί με απλωμένη μπεσαμέλ. Στο τέλος μια ακόμα φέτα του τόστ. Βάλτα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ρίξε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ψήσε τα ελάχιστα στο γκρίλ, μέχρι ουσιαστικά να λιώσει το τυρί. Βάλε τρεις τέτοιες φέτες τη μια πάνω στην άλλη και ενδιάμεσα βάλε ρόκα και λίγο ελαιόλαδο. Για το τέλος βάλε πάνω απο το κάθε τοστ 1 αυγό και είσαι έτοιμη να σερβίρεις και να απολαύσεις ένα σπιτικό croque madame.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.