Πολύ βολική ιδέα για να ετοιμάσεις σε φίλους αφού το κοτόπουλο μπορεί να μείνει σε ζεστό φούρνο δύο ώρες και εσύ να έχεις χρόνο να ετοιμαστείς και να φροντίσεις για τα υπόλοιπα.

41c2f6c4ad89857f1b225f6b2d691205

Μερίδες 6-8

1 μικρό κρεμμύδι,ψιλομμένο 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κουταλάκι λάδι 3 κουταλιές αλάτι 5 κλωνάρια δενδρολίβανο 4 1/2 κούπες νερό μισό λεμόνι

8 μπουτάκια κοτόπουλου 8 γτερούγες κοτόπουλου 3 κούπες αλεύρι 3 κουταλιές πιπέρι 2 κουταλιές πάπρικα 2 κουταλιές αλάτι 2 κουταλιές καγιέν 2 κουταλιες baking powder 2 κούπες buttermilk

Φτιάξε την επικάλυψη: Σ ένα μεσαίο τηγάνι ζέστανε σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Πρόσθεσε το αλάτι και το δεντρολίβανο. Ένα λεπτό μετά πρόσθεσε το νερό και το χυμό λεμονιού. Άφησε το άλλα δύο λεπτά και μετά βάλε το στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βάλε το στο ψυγείο. Βάλε τα κομμάτια του κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων ρίξε το κρύο μείγμα με τα αρωματικά. Ανακάτεψε τόσο καλά που το μείγμα να πάει παντού. Φρόντισε να έχεις κλείσει καλά τη σακούλα. Βάλε το μείγμα της σακούλας για 8 ώρες στο ψυγείο.

Ξέπλυνε το κοτόπουλο με κρύο νερό και ακούμπησε το κάπου να στεγνώσει. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το baking powder σ ένα μπολ. Χώρισε το μείγμα σε δύο μπολ. Ρίξε το buttermilk σ ένα τρίτο. Άπλωσε δίπλα ένα ταψάκι για να βάλεις τα κομμάτια του κοτόπουλου. Κάθε κομμάτι πέρασε το από το αλεύρι με τα μπαχαρικά, τίναξε το καλά. Βούτηξε το στο buttermilk και μετά στο δεύτερο μπολ με το αλεύρι.  Σε δυνατή θερμοκρασία ζέστανε λάδι με βαθύ σκεύος. Θα χρειαστεί 8-10 λεπτά η κάθε τηγανιά εξαρτάται από το μέγεθός τους. Για τέλειο αποτέλεσμα μπορείς να αφήσεις για 10 λεπτά σε φούρνου στους 150 βαθμούς.

Κάνε το dip που προτιμάται και μια σαλάτα.