Εγκαταλελειμμένες περιοχές και πόλεις πάντα αποτελούν πόλο έλξης για τους ανθρώπους, μιας και εξάπτουν τη φαντασία τους.

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο creepy περιοχές ανά τον κόσμο.

Λιβίσι, Τουρκία

Kayaköy from Fethiye / Turkey

Το Λιβίσι (τούρκικα=Kayakoy) είναι ένα χωριό στη Νοτιοδυτική Τουρκία, όπου ζούσαν Έλληνες της Ανατολίας μέχρι και το 1923, οπότε και εγκαταλείφθηκε με την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σήμερα πλέον διατηρείται ως αρχαιολογικός χώρος.

Κράκο, Ιταλία

Το Κράκο είναι μία περιοχή στην Ιταλία -πρωτεύουσα της επαρχίας Matera- η οποία τον 8ο αιώνα είχε κατοικηθεί από Έλληνες αποίκους. Ωστόσο, εξαιτίας των άσχημων αγροτικών συνθηκών, μία κατολίσθηση που έγινε το 1962, μία πλημμύρα που συνέβη το 1972 και τον σεισμό που ακολούθησε το 1980, αυτή η άλλοτε πλούσια περιοχή στην Ιταλία είναι πλέον ακατοίκητη. Πλέον αποτελεί αγαπημένη τοποθεσία για πολλά συνεργεία ταινιών, όπως η ταινία “The Passion of the Christ”.

Κολμανσκόπ, Ναμίμπια

Το Κολμανσκόπ είναι μία περιοχή κοντά στο λιμάνι Luderitz, η οποία εξελίχθηκε σε έναν εύρωστο τόπο με ορυχεία, όταν ένας εργάτης ανακάλυψε εκεί ένα διαμάντι το 1908. Κατοικήθηκε για πολλά χρόνια ώσπου πέρασε σε παρακμή με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εγκαταλείφθηκε το 1954 και πλέον αποτελεί αποκλειστικά τουριστικό προορισμό.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.
all photos: el.ozonweb.com