Πρόκειται για κοτόπουλο με άρωμα λεμονιού και κρεμώδη σάλτσα. Σε όλο αυτό πρόσθεσε παρμεζάνα, βασιλικό και σκόρδο και έχεις ένα φανταστικό πιάτο για το βραδινό σου.

Θα χρειαστείς:

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη ξύσμα από 1/2 λεμόνι αλάτι πιπέρι 3 κομμάτια στήθος κοτόπουλο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κούπες baby σπανάκι 1 κούπα κρέμα γάλακτος 2/3 της κούπας ζωμό κοτόπουλο 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες 1/4 της κούπας φρέσκο βασιλικό

Πως θα το φτιάξεις:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το 1/4 από την κούπα με την παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, το ξύσμα λεμονιού. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε το μείγμα με ένα πιρούνι.  Βάλε τα κομμάτια κοτόπουλο και φρόντισε να καλυφθεί πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία ζέστανε το λάδι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και σόταρε το περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Γύρισέ το και ψήσε το άλλα 6 λεπτά από την άλλη πλευρά. Βγάλε το σε ένα πιάτο. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το βούτυρο. Όταν λιώσει πρόσθεσε τις σκελίδες σκόρδο και σόταρέ τις για ένα λεπτό. Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε το για 1-2 λεπτά. Βάλε τον ζωμό, την κρέμα και την υπόλοιπη παρμεζάνα και πασπάλισε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τις φέτες λεμόνι και βράσε το μείγμα μέχρι να δέσει, για 3-4 λεπτά. Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε για άλλα 5-6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο βγάλε το τηγάνι από τη θερμοκρασία και πασπάλισε με τον βασιλικό. Σέρβιρε με λευκό κρασί. .

featured photo: www.delish.com