Cranberry bread με πορτοκάλι και cream cheese

Cranberry bread με πορτοκάλι και cream cheese

Υπέροχα χειμωνιάτικα μπαχαρικά, σε ένα υγρό φραντζολένιο κέικ με μια νότα από ξύσμα πορτοκαλιού, μερικά ζουμερά cranberries και μία γερή στρώση cream cheese.

Tι θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι αλατισμένο soft βούτυρo

1/4 από ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

3/4 από ένα φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

ξύσμα ενός μέσου πορτοκαλιού

3/4 φλιτζάνια buttermilk

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1/2 φλιτζάνι φρέσκα cranberries

Για το frosting

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη + περισσότερο αν χρειαστεί

2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο soft βούτυρο

120 γρ cream cheese

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς βαθμούς και βουτύρωσε ένα ταψί, εκείνο που φτιάχνεις το μπανανόψωμο αυτό το διάστημα.

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, δούλεψε το βούτυρο, τις ζάχαρες και το ξύσμα πορτοκαλιού με το μίξερ σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα να ενωθούν καλά τα υλικά για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα κάθε φορά μετά τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα.

Στη συνέχεια, εναλλάξ πρόσθεσε το μείγμα του αλευριού και το buttermilk στο μείγμα. Ξεκίνα με το 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι και δούλεψε σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίξε το 1/2 μείγμα από το buttermilk και χτύπησε. Πρόσθεσε το άλλο 1/3 του μείγματος αλευριού και συνέχισε σε χαμηλή ταχύτητα. Πρόσθεσε το άλλο μισό buttermilk. Πρόσθεσε το τελευταίο 1/3 του μείγματος αλευριού και δούλεψε λίγο ακόμα προσέχοντας να μην δουλέψεις πολύ το μείγμα.

Πρόσθεσε τα cranberries και ένωσε τα στο μείγμα με μία σπάτουλα.

Βάλε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο.

Μόλις είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Με ένα μαχαίρι μπορείς να ξεκολλήσεις τις άκρες πριν το αναποδογυρίσεις.

Όσο κρυώνει το ψωμί ετοίμασε το frosting.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπησε το βούτυρο και το τυρί, πρόσθεσε τη βανίλια και χτύπησε για άλλο ένα λεπτό.

Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και χτύπησε λίγο ακόμα. Βάλε το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα και χτύπησε 2-3 ​​λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.

featured photo: thesweetandsimplekitchen.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.