Οι millennials είναι η γενιά του Facebook, του Twitter και του Uber. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό.

Οι millennials είναι αυτοί που η τεχνολογία είναι η καλύτερή τους φίλη

Άλλαξαν τον τρόπο που γίνονται όλα. Από τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση και το πώς επικοινωνούμε ή πως βγαίνουμε ραντεβού, μέχρι τον ακτιβισμό, την πολιτική και την οικονομία. Μια γενιά που είναι YOLO, έχει μάθει να αντιμετωπίζει σχεδόν τα πάντα μέσω της τεχνολογίας, έχει δημιουργήσει επαγγέλματα και κλάδους που δεν υπήρχαν, ζώντας την κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία!

Πώς αντιμετωπίζουν όμως την πανδημία και τις τεράστιες αλλαγές που έχει επιφέρει;

Οι millennials καλούνται να προσαρμοστούν στα δεδομένα με το φόβο πολλές φορές να γεννιέται μέσα τους. Το YOLO ( You Only Live Once) αντικαταστάθηκε από το PPS (Pandemic Priority Shift). Το να παραγγείλουν online από ένα σούπερ μάρκετ είναι καθημερινότητά τους. Ωστόσο η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί και η τάση της αυτοαπασχόλησης τους επηρεάζει αρνητικά. Αυτό που τους κοστίζει περισσότερο είναι ο κλονισμός της ασφάλειας τους.

Οι γυναίκες αυτή της γενιάς πλήττονται συνεχώς, λόγω του τρόπου ζωής και εργασίας που ακολουθούν. Οι millennials σύμφωνα με σημερινά οικονομικά στοιχεία θα δυσκολευτούν πολύ να αγοράσουν ένα δικό τους σπίτι. Ή ακόμα να κάνουν αποταμίευση και να συνταξιοδοτηθούν κάποια στιγμή. Μια έρευνα του 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται £200,000 για να ζήσει μετά τη συνταξιοδότησή του, ενώ 630,000 άτομα της γενιάς δε θα μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Πολλοί από αυτή τη γενιά, επικεντρώθηκαν τόσο στη «στιγμή» και ξέχασαν να προετοιμαστούν για όσα θα έρθουν στη ζωή τους. Η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε πολλούς να αναθεωρήσουν τη ζωή τους και τρόπο που την αντιμετωπίζουν. Σε αυτό περιλαμβάνεται η οικονομία και ο τρόπος που δουλεύουν, ο οποίος φαίνεται λίγο ασταθής, ειδικά γι αυτούς που δουλεύουν μόνοι τους.

Οι millennials λοιπόν είναι σίγουρο πως θα βγουν πολύ διαφορετικοί από αυτή τη «διαδικασία» και θα κάνουν αρκετοί επανεκκίνηση στον τρόπο που βλέπουν γενικά τον κόσμο.

Πληροφορίες: glamourmagazine.co.uk

featured image: Elite Daily