Τα DOs και τα DON'Ts του Couchsurfing

Τα DOs και τα DON’Ts του Couchsurfing

Δεν έχει σημασία το γιατί αποφάσισες να κάνεις couchsurfing στις φετινές σου διακοπές. Το θέμα είναι ότι θα το κάνεις. Πριν όμως δημιουργήσεις account και μπες και επίσημα στην όλη διαδικασία, πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα.

Το couchsurfing, όπως ήδη γνωρίζεις, είναι ένα site/app με τη βοήθεια του οποίου μπορείς να διαθέσεις τον καναπέ σου για να φιλοξενήσεις ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αντίστοιχα, αν θες να ταξιδέψεις, μπορείς να βρεις οπουδήποτε έναν καναπέ να κοιμηθείς. Γενικά, όμως, έχε στο μυαλό σου ότι το concept δεν είναι δωρεάν στέγη. Είναι η εμπειρία και οι φιλίες που θα δημιουργηθούν από την κοινή συμβίωση. Από τη στιγμή που το έχεις συνειδητοποιήσει αυτό, είσαι έτοιμος να κατεβάσεις το app και να φτιάξεις το λογαριασμό σου. Βάλε φωτογραφίες που θα δείχνουν το vibe σου, ποια μέρη έχεις επισκεφτεί, τι σε κάνει unique. Θέλεις να δείξεις πόσο cool είσαι και ότι ξεχωρίζεις από τους άλλους λογαριασμούς. Μετά, βάλε έναν ή δύο φίλους να κάνουν ένα καλό review. Δεν είναι απάτη αφού θα γράψουν ότι είστε φίλοι και ότι το review κατά κάποιο τρόπο είναι "fake". Απλά σε κάνουν να φαίνεσαι ένας νορμάλ άνθρωπος που έχει φίλους. Τέλος, πριν στείλεις μήνυμα σε κάποιον, καλό είναι να διαβάσεις το προφίλ του. Αυτό που θέλεις είναι να χτίσεις μια διαπροσωπική σχέση. Οπότε σχολίασε τα ενδιαφέροντά του και βρες σχέση με τα δικά σου. Ένα μήνυμα τύπου «μπορείς 2/8-6/8» είναι απρόσωπο και πιθανότατα θα αγνοηθεί.

Πιο αναλυτικά

Αν αυτό που θέλεις είναι να γίνεις host:

* Να είσαι ξεκάθαρη όσον αφορά το τι έχεις να προσφέρεις. Από πρακτικά πράγματα, όπως διαμονή μέχρι και τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις στον φιλοξενούμενο. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αλλά καλό είναι αν για παράδειγμα έχεις υποσχεθεί tour στην πόλη, να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να το κάνεις. Ο επισκέπτης σου έχει υπολογίσει σε αυτό.

Διάβασε τη συνέχεια στο Ozon Web.


featured photo: TripSavvy
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.