Ενώ πολλοί πιάνουμε τους εαυτούς μας να απορούμε για το τι ακριβώς είναι ο Covid-19, αν είναι πραγματικά τόσο απαραίτητο να κυκλοφορούμε με μάσκες από εδώ και πέρα και γιατί ο Trump λέει όλα αυτά τα ασυνάρτητα πράγματα για το θέμα της θεραπείας, ένα show του Netflix έρχεται να απαντήσει στα ερωτήματά μας. Πρόκειται για το Coronavirus, Explained.

Τι είναι το Coronavirus, Explained;

Πρόκειται για μια νέα mini-season των παραγωγών του Explained, του Netflix. Η σειρά, όπως λογικά θα ξέρεις ήδη, δίνει μια φρέσκια ματιά σε ζητήματα της σύγχρονης εποχής, χρησιμοποιώντας animation, επιστημονικά δεδομένα και τις απόψεις ειδικών.

Πριν ακόμα από το ξέσπασμα του Covid-19 τον Ιανουάριο, οι ερευνητές του show είχαν αρχίσει να δουλεύουν πάνω σε ένα επεισόδιο που θα αφορούσε μια πανδημία. Το timing θα έλεγε κανείς πως ήταν σατανικό, μιας και τα πράγματα ήρθαν έτσι, ώστε κατέληξαν τελικά στο να αφιερώσουν το επεισόδιο στον Covid-19.

Σε συνεργασία με το Vox, έχουν συμπεριληφθεί στο επεισόδιο συνεντεύξεις και νέες αναλύσεις πάνω στο πώς ο Covi-19 κατέληξε να είναι η πιο σκληρή πανδημία της σύγχρονης ιστορίας.

Γιατί να το δεις;

Όταν προσφέρεται ένα προϊόν που σου δίνει πληροφορίες για ένα ζήτημα που σε αφορά με απλό τρόπο, δε λες όχι. Αυτή είναι η περίπτωση του Coronavirus, Explained. 

Πρόκειται για τη συνολική εικόνα μιας κατάστασης, στην οθόνη σου, με έναν τρόπο που δε σε πανικοβάλει, απλά σε ενημερώνει. Μαθαίνεις όσα όντως χρειάζεται να γνωρίζεις και για να προστατευτείς από δυο κινδύνους: Τον ιό αλλά και από τα fake news που σε κατακλύζουν καθημερινά. Το επεισόδιο περιλαμβάνει και μια συνέντευξη του Bill Gates, το foundation του οποίου συνεργάζεται με βαριά ονόματα του επιστημονικού κόσμου. Προφανώς με σκοπό να καταπολεμήσει την πανδημία.

Το bottomline είναι πως αυτό το επεισόδιο θα σε εκπαιδεύσει κυριολεκτικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον Covid-19. Χωρίς drama και χωρίς υστερίες.

featured image: medium.com