Constasy σημαίνει το να νιώθεις ελεύθερος να εκφραστείς και αυτό είναι ένα από τα βασικούς στόχους του brand. Σημαίνει, επίσης, αφοσίωση στο να βρεθούν τα καλύτερα υλικά και να δημιουργηθούν κομμάτια που θα είναι πρακτικά, αλλά ταυτόχρονα θα διαθέτουν τη δική τους καλλιτεχνική προσωπικότητα. Το Constasy είναι ένα project που ξεκίνησε με βάση το μεράκι του δημιουργού και τη διάθεση του να ετοιμάσει αξεσουάρ που θα μπορούν να εκφράσουν το κάθε style.

Το Constasy είναι ένα brand που απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και άντρες. Πότε ξεκίνησε η ιδέα να δημιουργήσετε προϊόντα που απευθύνονται και στα δυο φύλα. Πώς καταφέρατε να φτάσετε στο σημείο που βρίσκετε σήμερα το brand.

To CONSTASY απευθύνεται σε γυναίκες και σε άνδρες και ο λόγος είναι ότι ειδικά για εμάς τους άνδρες δεν ασχολούνται πολύ τα brands με αξεσουάρ. Όποτε ήθελα να δημιουργήσω ένα brand καθαρά για αξεσουάρ και για τα δυο φύλα. Όπως και έγινε. Ακόμα, θεωρώ ότι τα περισσότερα περισσότερα κομμάτια της συλλογής μπορούν να φορεθούν από άντρες και γυναίκες για αυτό και τα θεωρώ unisex! Όπως συμβαίνει πάντα με κάθε καινούργιο προϊόν, είναι αρκετά δύσκολο να αναγνωριστεί και να πάρει τη θέση του στο χώρο. Αυτό το όμορφο που έγινε με την CONSTASY είναι ότι ήδη στο τρίτο έτος της λειτουργίας της εταιρίας έχει καταφέρει να γίνει ένα αναγνωρίσιμο brand σε αρκετό κόσμο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Να αγαπηθεί από celebrities, από τα social media και ειδικά το snood να γίνεται trend κάθε χειμώνα. Δε σας κρύβω ότι αυτό ήταν αρκετά δύσκολο στην αρχή και ήταν πολλοί που είπαν, «Σιγά τι είναι; Είναι ένα απλό κασκόλ». Ευτυχώς γρήγορα ξεχώρισαν όμως τα προϊόντα λόγω της ποιότητας των υλικών και όλου του concept που παρουσιάστηκαν! Και φυσικά ευχαριστώ τα μαγαζιά που με εμπιστεύτηκαν και τους καταναλωτές που τα αγάπησαν!

Tι κομμάτια μπορούμε να βρούμε στην collection της Constasy;

Η CONSTASY ξεκίνησε με τα snood που πλέον κατέχουμε και την πατέντα ευρεσιτεχνίας για το συγκεκριμένο προϊόν. Διπλής όψης πλεκτός λαιμός συνδυασμένος με διαφορετικά υλικά, όπως οικολογική γούνα, παγέτα (από τα best seller τς συλλογής) δέρμα, βελούδο και πολλά άλλα υλικά. Αυτό που κάνει όμως τα CONSTASY ξεχωριστά είναι ότι τα περισσότερα σχέδια είναι σε περιορισμένη ποσότητα. Δεν θα βρεις το ίδιο snood σήμερα και σε δυο μήνες! Θέλω το κάθε snood να είναι ξεχωριστό, να είναι διαφορετικό και να μην είναι σε μαζική παραγωγή. Οπότε αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος εκτός από τη βασική συλλογή των προϊόντων να υπάρχουν και ιδιαίτερα κομμάτια.

Για παράδειγμα, φέτος ένα snοod με παγέτα δύο όψεων με πάτερν κροκό και χρυσό έχει ήδη εξαντληθεί! Στη φετινή χειμερινή συλλογή, εκτός από τα snood, θα βρείτε puffy φουσκωτά κασκόλ και ιδιαίτερα αδιάβροχα. Το καλοκαίρι είχαμε μια συλλογή με συλλεκτικά jockey καπέλα, σχεδιασμένα και φτιαγμένα αποκλειστικά από εμάς!

Διαπιστώνουμε πως τα σχέδια των προϊόντων του brand αποτελούν και μια προσπάθεια να δούμε κομμάτια πολυμορφικά με διπλές όψεις, διπλές υφές κτλ. Είναι κι αυτό μια ένδειξη της καλλιτεχνικής διάθεσης που υπάρχει πίσω από τη δημιουργία πιο πρακτικών αξεσουάρ;

Χαίρομαι που το διαπιστώνετε! Ακριβώς αυτό προσπαθώ να πετύχω. Μου αρέσει τα προϊόντα που δημιουργώ να μπορούν να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους και στην ουσία με ένα CONSTASY να μπορείς να κάνεις πολλές διαφορετικές εμφανίσεις! Αυτό είναι και το moto μας “You don’t wear CONSTASY to cover yourself. You wear CONSTASY to reveal who you are.” Στη φιλοσοφία του brand είναι ότι φοράς ένα CONSTASY για να αναδείξεις τον εαυτό σου. Και όπως κανένας άνθρωπος δεν είναι μονόπλευρος έτσι πρέπει να είναι και το αξεσουάρ σου, έτσι πρέπει να είναι και το snood σου. Γιατί όπως η διάθεση μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή, το ίδιο συμβαίνει και στο snood μας που γυρίζοντας το μέσα – έξω φοράμε ένα εντελώς διαφορετικό αξεσουάρ, εκφράζοντας έτσι το συναίσθημα της στιγμής. Έτσι απλά, δύο όψεις του ίδιου snood, αποκαλύπτουν άπειρες όψεις του ίδιου ανθρώπου! Όσο για την καλλιτεχνική διάθεση που υπάρχει πίσω από τη δημιουργία των αξεσουάρ είναι λόγω της αρχικής μου ιδιότητας.

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου σχεδιαστή ρούχων, έχω σπουδάσει γραφιστική και σαν art director μου αρέσει να έχω μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική παρουσίαση των προϊόντων. Από την επιλογή των υλικών, τη παραγωγή, τη φωτογράφιση, μέχρι τη συσκευασία που θα πάρει ο καταναλωτής στα χέρια του!

Ποια είναι η έμπνευση για τα cozy κομμάτια της Constasy;

Η έμπνευση είναι πάντα της στιγμής. Μου αρέσει το “παιχνίδι” των συνδυασμών υφασμάτων, να δημιουργώ με διαφορετικές υφές, διαφορετικά χρώματα. Αλλά ταυτόχρονα να δημιουργώ κάτι που είναι πρακτικό και μπορεί να φορεθεί καθημερινά!

Ποιο είναι το καλύτερο και πιο ενδιαφέρον στάδιο για τον δημιουργό κατά την διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής;

Σίγουρα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι να θέτεις καινούργιους στόχους και να θέλεις να βάζεις τον πήχη πιο ψηλά. Θέλω κάθε χρόνο να εξελίσσομαι και εγώ και το brand. Να πειραματίζομαι με καινούργια υφάσματα, χρώματα, υφές και να προσθέτω στην CONSTASY καινούργια ιδιαίτερα αξεσουάρ!

Πώς είναι να δημιουργείς στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης; Θεωρείτε πως υπάρχει χώρος για πρωτότυπες ιδέες και πιο καλλιτεχνικά projects;

Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση! Είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα όχι μόνο να δημιουργείς αλλά και να επιβιώνεις σαν επιχειρηματίας. Αυτήν τη στιγμή όλη η παραγωγή γίνεται στην Ελλάδα. Συνεργάζομαι με πλεκτήρια, ραφεία ακόμα και η συσκευασία φτιάχνεται στη χώρα μας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο και κοστοβόρο, αλλά ταυτόχρονα νιώθεις και μια χαρά που δημιουργείς ένα προϊόν 100% ελληνικό! Δυστυχώς βοήθεια από την Ελλάδα δεν υπάρχει σε κανένα τομέα. Απλώς το θετικό είναι ότι πάντα σε περιόδους κρίσης, γίνεται μια ανασυγκρότηση, οπότε μπορούν να ξεχωρίσουν κάποια project και κάποια brand που κάτω από άλλες συνθήκες μπορεί απλά να μην σου δινόταν η ευκαιρία να παρουσιάσεις το προϊόν ή την ιδέα σου. Επίσης, φέτος πηγαίνοντας σε εκθέσεις στο εξωτερικό ανακάλυψα ότι και οι συνεργάτες εκτός της χώρας μας δεν έχουν και την καλύτερη εικόνα για τα ελληνικά brand και τους Έλληνες επιχειρηματίες. Αυτό δυστυχώς εμείς το δημιουργήσαμε και θέλω να πιστεύω ότι θα προσθέσω ένα μικρό λιθαράκι στην αποκατάσταση αυτής της εικόνας. Έχουμε αρκετούς ταλαντούχους ανθρώπους στην Ελλάδα όπως και πολλές όμορφες και πρωτότυπες ιδέες κι όχι μόνο στον χώρο της μόδας. Στο χέρι μας, λοιπόν, είναι να αλλάξουμε αυτήν την εικόνα και να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό!


featured image: constasy.com