Comely Bop σημαίνει να είσαι λίγο retro και ρομαντική χωρίς να ξεχνάς τη σύγχρονη γυναικεία πλευρά σου. Σημαίνει να διαλέγεις ένα ρούχο που αγαπάει το σώμα σου αλλά μέσα σου να ξέρεις πως είσαι εσύ η ίδια που στην ουσία ομορφαίνεις κάθε ρούχο που φοράς γιατί είσαι ξεχωριστή.

Η Βάσια και η Ειρήνη μέσα από vintage δρόμους,ήχους jazz και ρομαντικά όνειρα έφτασαν στο σήμερα με τις πιο όμορφες αποσκευές. Ρούχα που τονίζουν τη γυναικεία θηλυκότητα και ταυτόχρονα κρατούν κάτι από τη γοητεία του παλιού καιρού.

16142587_725617290929523_643543906128136850_n

Ρούχα θηλυκά αλλά με έναν τόνο vintage που σου τραβούν αμέσως τη προσοχή. Πώς προέκυψε σαν ιδέα αλλά και σαν τελικό αποτέλεσμα το Comely Bop. 

 Αγαπάμε πολύ και οι δύο την αισθητική και την ατμόσφαιρα των δεκαετιών 20s – 50s. Μας αρέσει η early jazz και η μουσική των big bands, οι χοροί της jazz era, οι ταινίες της και οι  stars της. Νομίζουμε ότι το γυναικείο ντύσιμο της εποχής ήταν σημαντικά διαφορετικό σε σχέση με τα πρότυπα που επικρατούν σήμερα. Η γυναικεία μόδα τότε αναδείκνυε με μεγαλύτερη καθαρότητα την θηλυκότητα εστιάζοντας περισσότερο στη μέση και στις καμπύλες. Πολλές φορές, βλέπαμε μια ταινία με κάποια ηθοποιό που θαυμάζαμε, η ένα σπάνιο κλιπ μιας jazz χορεύτριας και αυτό γινόταν αφορμή για να φτιάξουμε ένα νέο ρούχο. Πηγαίναμε λοιπόν στο κέντρο της Αθήνας, αγοράζαμε υφάσματα και δοκιμάζαμε να βγάλουμε ένα νέο σχέδιο βασισμένο σε αυτό που είχαμε δει. Στην αρχή, κάναμε αρκετά πιστές αντιγραφές ρούχων εκείνης της εποχής. Στη συνέχεια, αρχίσαμε να τα προσαρμόζουμε τα σχέδια και τα πατρόν γιατί θέλαμε τα ρούχα μας εκτός από θηλυκά να είναι και άνετα και να μπορούν να φορεθούν πιο εύκολα και στην καθημερινότητα μιας γυναίκας. Κάπως έτσι ξεκίνησε το Comely Bop.

Το ύφος των ρούχων είναι κάτι που προέκυψε φυσικά, σαν αποτέλεσμα της ιδιοσυγκρασίας του team ή επιλέχθηκε με βάση τα κριτήρια του αγοραστικού κοινού

Ξεκινήσαμε το brand γιατί θέλαμε εκφράσουμε την αγάπη μας για το στυλ αυτών των περασμένων δεκαετιών αλλά και γιατί είχαμε την ανάγκη να φτιάξουμε τα ρούχα που θα θέλαμε οι ίδιες να φοράμε σήμερα αλλά δε μπορούσαμε να βρούμε εκεί έξω. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, πιστεύουμε ότι αν φτιάξουμε κάτι όμορφο ο κόσμος θα το δει και θα το αγκαλιάσει.

17308808_762432547247997_5377710450060393455_n

Πως είναι το να είσαι νέο brand στην Ελλάδα; 

Ο χώρος της μόδας είναι πολύ ανταγωνιστικός. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι πολλές και είναι δύσκολο για ένα brand που ξεκινάει τώρα να ξεχωρίσει. Για τις δυσκολίες, το άγχος και τις πολλές ώρες δουλειάς ωστόσο, η μεγάλη ανταμοιβή είναι να βλέπεις εκεί έξω τα ρούχα σου να φοριούνται. Μας κάνει πολύ περήφανες και μας δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε.

Τι μπορούμε να βρούμε στη νεα καλοκαιρινή collection και ποιες τάσεις θα λέγατε πως σας ενεμπνευσαν περισσότερο; 

Φέτος το καλοκαίρι, ξεφεύγουμε από τις κλασσικές αποχρώσεις του ροζ και του πράσινου και έχουμε πιο φρέσκα, ζωντανά και παιχνιδιάρικα χρώματα.

Έχουμε δώσει έμφαση στην υφή των ρούχων μας, (λινά υφάσματα που δίνουν μια πιο καθημερινή και earthy αίσθηση και μεταξωτά που προσδίδουν χάρη και κομψότητα), έχουμε κρατήσει κλασικές minimal γραμμές που αναδεικνύουν την θηλυκότητα και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας. Για μας η άνεση είναι σημαντική. Θέλουμε οι γυναίκες που θα αγοράσουν τα ρούχα μας να τα φοράνε τόσο εύκολα όσο θα φορέσουν και ο αγαπημένο τους τζιν παντελόνι. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο δίνουμε έμφαση σε κάθε μας collection. Την καλοκαιρινή μας collection μπορείτε να τη βρείτε online στο κατάστημα μας στο ETSY, στο κατάστημα Anthologia Humana στο Χαλάνδρι ή στη σχολή swing χορών Rhythm Hoppers (Ευρυμέδοντος 9, Κεραμεικός).

18423230_790518321106086_3906240645628172339_o

Που μπορούμε να βρούμε τα ρούχα Comely Bop;

Μπορείτε να βρείτε τα ρούχα μας online στο κατάστημα μας στο ETSY, στο κατάστημα Anthologia Humana στο Χαλάνδρι ή στη σχολή swing χορών Rhythm Hoppers (Ευρυμέδοντος 9, Κεραμεικός).