Ο cold brew coffee είναι μία σχετικά νέα τάση στα είδη καφέ που έχει να κάνει με την τεχνική παρασκευής του.

Πιο συγκεκριμένα η τεχνική cold brew αναφέρεται στην διαδικασία κατά την οποία οι κόκκοι καφέ μουσκεύονται σε νερό που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο γίνεται φυσική εκχύλιση του καφέ χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθόλου θερμότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένας καφές με πιο απαλή και λιγότερο πικρή γεύση.

Πως θα τον φτιάξεις

Το μυστικό βρίσκεται στην αναλογία καφέ-νερού και στη διάρκεια εκχύλισης. Ο γενικός κανόνας είναι 1/2 κούπα κόκκων καφέ για 1 κούπα νερό. Ωστόσο, μπορείς να “παίξεις” με τη δοσολογία για να βρεις την δική σου συνταγή. Είναι εμφανές ότι ο cold brew coffee χρειάζεται περισσότερη ποσότητα καφέ σε σχέση με άλλους καφέδες. Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι έχει περισσότερη γεύση, περισσότερη καφεΐνη και είναι πιο συμπυκνωμένος.

Θα χρειαστείς:

1/2 κούπα φρεσκοκομμένων κόκκων καφέ

1 κούπα νερό

ένα γυάλινο βαζάκι που να κλείνει

σουρωτήρι

Μέθοδος:

Ανακάτεψε τον καφέ με το νερό μέσα στο βαζάκι και κλείσε το. Τοποθέτησε το σε μία σκοτεινή γωνία της κουζίνας σου και άφησε το εκεί για 12 ώρες. Στη συνέχεια σούρωσε το και θα είναι έτοιμος να τον πιείς.

Αν δεν θες να τον καταναλώσεις αμέσως μπορείς να τον τοποθετήσεις στο ψυγείο και θα έχεις έτοιμο καφέ όποτε τον χρειαστείς.

Ακόμα μπορείς να φτιάξει το αγαπημένο σου είδος καφέ προσθέτοντας ζάχαρη, γάλα ή ό,τι άλλο σου αρέσει να έχει ο καφές σου.

featured photo: www.helloglow.co