211

Ήταν καλοκαίρι, όταν περπατώντας με τη φίλη μου στην Τσιμισκή, ανακαλύψαμε κάτι νέο, κάτι φρέσκο και ταυτόχρονα διαφορετικό από τις υπόλοιπες καφετέριες της Θεσσαλονίκης – οι Θεσσαλονικείς θα με καταλάβετε. Όταν διαβήκαμε την στοά που φιλοξενεί το συγκεκριμένο καφέ, πειστήκαμε πως πρόκειται πράγματι για κάτι διαφορετικό. Ο χώρος τεράστιος, η διακόσμηση bohemian και στα όρια του εναλλακτικού, και φυσικά η μυρωδιά του φρέσκου καφέ μας συνεπήρε, οπότε μείναμε με τις ώρες εκεί.

Ο λόγος για το πρώτο TOMS Flagship Store που άνοιξε τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη κάπου στα τέλη Μαρτίου – άσχετα που εμείς το ανακαλύψαμε Ιούλιο μήνα. Πρόκειται για έναν πολυχώρο, αφού συνδυάζει αγορές και στέκι για καφέ. Το κατάστημα φιλοξενεί όλες τις κολεξιόν με προϊόντα TOMS, την περασμένη ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή συλλογή με παπούτσια και γυαλιά, καθώς και τα νέα One for One προϊόντα TOMS.

222

Ποιος ο καλός σκοπός; Όχι ένας, αλλά δύο οι καλοί σκοποί παρακαλώ. Με την αγορά κάποιου από τα One for One προϊόντα TOMS βοηθάτε μια μητέρα να φέρει στον κόσμο το μωρό της με ασφάλεια παρέχοντας κατ’ επέκταση εκπαίδευση και εξοπλισμό ζωτικής σημασίας.

Επίσης, στον χώρο αυτό θα διατίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο καφές TOMS Roasting Co., ο οποίος θα σας συντροφεύσει είτε εκεί αν επιλέξετε να καθίσετε σε κάποιο από τα ευρύχωρα τραπέζια με την παρέα σας ή μόνος/-η, είτε στο σπίτι, τη δουλειά και τις βόλτες σας. Το ουσιώδες, όμως, εδώ είναι ότι με την αγορά κάθε πακέτου καφέ, η TOMS προσφέρει πόσιμο νερό, αρκετό για μία εβδομάδα σε ένα άτομο που το έχει ανάγκη.

212

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη ή περάσετε μπροστά από τη στοά της Τσιμισκή 22, αφιερώστε λίγο χρόνο και πιείτε ένα καφεδάκι για καλό σκοπό. Εκτός από πεντανόστιμος είναι και οικονομικός βεβαίως βεβαίως. Τι πιο ωραίο από το να προσφέρεις τη βοήθειά σου με όποιον τρόπο μπορείς και να βάζεις ένα μικρό λιθαράκι στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων που δυστυχώς υπάρχουν δίπλα μας;! Α! Πριν πιείτε τον καφέ σας, μην ξεχάσετε να τον βγάλετε φωτογραφία και να μας τον στείλετε. Αυτά… καλή σας απόλαυση!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.toms-shoes.gr/