Μετά το ρόλο της ως Βασίλισσα Ελισσάβετ στο The Crown, η Claire Foy αποφάσισε να κινηθεί σε διαφορετικά νερά. Αυτή τη φορά θα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία The Pisces, που πρόκειται για μεταφορά του βιβλίου της Melissa Broder. Δεδομένης της επιτυχίας που είχε κάνει το βιβλίο όταν κυκλοφόρησε το 2018, ξέρουμε τι να περιμένουμε και από τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.

Το The Pisces θα σου θυμίσει κάτι από το Shape of Water σε συνδυασμό με το The Lighthouse

Δε το λέμε εμείς, αλλά τα δεδομένα. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη Lucy, μία φοιτήτρια PhD στα 30 της η οποία έχει μόλις χωρίσει με το αγόρι της. Η ίδια προσπαθεί να γράψει τη διδακτορική της εργασία με θέμα τη Σαπφώ για περίπου μία δεκαετία, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Για να μπορέσει για λίγο το μυαλό της να ξεφύγει από αυτό το συγγραφικό αδιέξοδο, κανονίζει να φροντίζει το σκύλο της αδερφή της στο Λος Άντζελες για όσο εκείνη θα λείπει. Όσο βρίσκεται εκεί, γνωρίζει κι ερωτεύεται έναν άντρα, τον Theo, που είναι μισός άνθρωπος και μισός ψάρι, όπως ακριβώς οι γοργόνες.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο τόσο η πλοκή της ιστορίας όσο και η ζωή της Lucy αρχίζουν να αλλάζουν ριζικά. Το βιβλίο με αυτή την ιστορία έθιξε σημαντικά θέματα που αφορούν όλες τις γυναίκες. Από τη γονιμότητα ή την ταυτότητα μέχρι το ποιος τελικά είναι ο κατάλληλος σύντροφος για τον κάθε άνθρωπο. Κι αν τελικά υπάρχει κάποιος που μπορεί να το κρίνει αυτό. Το The Pisces αναμένεται να είναι μία σκοτεινή, ρομαντική ταινία, ακολουθώντας τα βήματα του Shape of Water.

Την ταινία γράφει και σκηνοθετεί η Gillian Robespierre, γνωστή από την ταινία της Obvious Child

Στη διαδικασία της μεταφοράς από το κείμενο στην οθόνη συμμετείχε και η συγγραφέας Melissa Broder. Εκεί που το Shape of Water και το The Pisces θα πάρουν διαφορετικούς δρόμους, είναι στη σκηνοθεσία. Το Shape of Water, μολονότι οσκαρικό, δεν παύει να είναι μία τρυφερή ιστορία ειπωμένη από έναν άντρα σκηνοθέτη, τον Guillermo del Toro. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία ερωτική σχέση ανάμεσα σε μία γυναίκα κι ένα μυθικό ον μέσα από το γυναικείο βλέμμα.

Δεν έχει δοθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την κυκλοφορία της ταινίας, μιας και τώρα ξεκινά η παραγωγή της. Ωστόσο, αργότερα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει το νέο μυθιστόρημα της Melissa Broder. Αυτή τη φορά βάζει στο επίκεντρο μία νεαρή γυναίκα με διατροφικές διαταραχές.

featured image: theclairefoy