Μαλακό και σχεδόν κρεμώδες στη μέση, αφράτο σαν “σου” στις άκρες. Η φρέσκια μυζήθρα μαζί με τα μυρωδικά και τα αποξηραμένα ντοματίνια δένουν υπέροχα με τα κολοκυθάκια για να κάνουν κάθε μπουκιά ξεχωριστή!

Με λίγα υλικά, εύκολα και μέσα σε 45′ μπορείς να έχεις ένα πολύ ιδιαίτερο ταψάκι για πρωινό, brunch ή όποτε και όπως θες τέλος πάντων!

Μία συνταγή της @themothercook.

Υλικά:

2 αυγά

150 ml γάλα

80 γρ αλεύρι

60-80 ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

2 μεσαία κολοκυθάκια

100 γρ μυζήθρα ή άλλο μαλακό τυρί

φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

μερικά λιαστά ντοματίνια (αποξηραμένα ή σε λάδι)

λίγο ελαιόλαδο

λίγη γραβιέρα ή παρμεζάνα (στο τέλος,από πάνω)

Πώς θα το φτιάξεις: 

Κόβουμε λωρίδες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο γκριλ για 4-5′ από τη μία πλευρά μόνο.

Προετοιμάζουμε το μείγμα των αυγών και το αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης και τυλίγουμε τα κολοκυθάκια.

Τοποθετούμε σε ταψί (με λαδόκολλα ή λαδωμένο). Τέλος περιχύνουμε με το μείγμα, προσεκτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′ περίπου.

10′ πριν το τέλος, ανοίγουμε τον φούρνο και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη γραβιέρα.

Αφήνουμε για 10′ μετά που θα βγει από τον φούρνο και σερβίρουμε!