Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο ρολό κανέλας για ένα άτομο. Μπορείς να διπλασιάσεις τα υλικά της συνταγής και να φτιάξεις δύο cinnamon rolls.

Τι θα χρειαστείς: 

Για τη ζύμη:

1/2 φλιτζάνι (64 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

1/8 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

Μια πρέζα αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι

2 1/2 κουταλιές της σούπας γάλα (ή ξηρών καρπών ή βρώμης)

Για τη γέμιση:

1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1/2–3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα αλάτι

Για το γλάσο:

50γρ μαλακό τυρί κρέμα

Μερικές μεγάλες κουταλιές ζάχαρη άχνη

Δύο σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Μια πρέζα αλάτι

Λίγο γάλα, αν χρειαστεί

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο μπολάκι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι. Σε μία κούπα χτυπάμε το λάδι και το γάλα και το ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί ελαφρά.

Ενώνουμε τα υγρά υλικά με τα στεγνά και χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να ενσωματωθούν καλά μέχρι και να κάνουν μία ζύμη. Πασπαλίζουμε ελαφρά τον πάγκο με αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγη ώρα. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 5 εκατοστών σε ένα ορθογώνιο με ύψος 22 εκ x πλάτος 15 εκ.

Αλείφουμε με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ίσως πασπαλίζουμε και με λίγο αλάτι. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε 3 λωρίδες (περίπου 5 εκ η καθεμία). Τυλίγουμε την πρώτη λωρίδα σε ένα σχετικά σφιχτό ρολάκι. Το βάζουμε στη δεύτερη λωρίδα και τυλίγουμε μαζί. Κάνουμε το ίδιο με την τρίτη λωρίδα και κυλήστε σε ένα γενναιόδωρο ρολό κανέλας.

Το βάζουμε στο πυρίμαχο, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το βάζουμε κοντά στον φούρνο καθώς ζεσταίνεται. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Ψήνουμε για 16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Όσο ψήνεται το ρολό, ετοιμάζουμε το γλάσο.

Βάζουμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι και μια λίγο γάλα σε ένα μπολ και ενώνουμε καλά.

Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο. Το αφήνουμε 5 λεπτά και το βγάζουμε από το πυρίμαχο σκεύος. Αλείφουμε με το γλάσο και απολαμβάνουμε αμέσως.