Όταν ακούς τον όρο “chunky ανταύγειες” λογικά σκέφτεσαι το τέλος τον 90s και τι αρχές του 2000. Στο μεταξύ, αυτή η περίοδος δεν είναι συνδεδεμένη με τα πιο chic κουρέματα. Παρόλα αυτά, φέτος, οι έντονες ανταύγειες επιστρέφουν, σε μια σύγχρονη εκδοχή τους.

Αν είσαι έτοιμη να φέρεις αυτό το hair trend στο σήμερα, διάβασε παρακάτω τις συμβουλές που έδωσε ο colourist George Papanikolas στο Pop Sugar.

“Δεν εννοώ τις ανταύγειες της Kelly Clarkson στα 90s, αλλά περισσότερο ένα balayage”, είπε ο expert. Προσέθεσε πως για να κάνεις το look να δείχνει σύγχρονο, θα πρέπει να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να κάνει ένα ήπιο blending. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα είναι να κάνεις πιο διακριτικές τις ανταύγειες στις ρίζες. Στόχος είναι να καταλήγουν πιο βαριές και φαρδιές προς τις άκρες.

Η αλήθεια είναι πως οι ανταύγειες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να “πειράξεις” το χρώμα των μαλλιών σου. Επιπλέον είναι μια budget-friendly beauty αλλαγή

Ο Papanikolas δήλωσε πως ανταύγειες δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους μαλλιών. Κολακεύουν πολύ γυναίκες με βαριά τρίχα και σγουρά μαλλιά, ή σπαστά. “Οι μπούκλες ωφελούνται ιδιαίτερα από αυτό το trend, γιατί οι ανταύγειες ‘χάνονται'”. Αντίθετα, από ό,τι φαίνεται, στα ίσια μαλλιά ίσως δίνουν το εφέ των πολύ σκληρών γραμμών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το χρώμα, ισχύουν οι γενικοί κανόνες του highlighting: Μένεις σε κοντινές αποχρώσεις με τη φυσική σου, προσέχοντας να μην επιλέξεις μια υπερβολικά ανοιχτόχρωμη. “Κάνε ανταύγειες σε μια απόχρωση το πολύ τέσσερις φορές πιο ανοιχτή από το φυσικό σου χρώμα μαλλιών”, ανέφερε ο colourist. Μάλιστα προσέθεσε πως “Κάνοντας τες πιο ανοιχτές, το αποτέλεσμα θα δείχνει πολύ σκληρό”. 

Το trend των chunky highlights είναι ο ιδανικός τρόπος να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου, χωρίς να κάνεις μια τολμηρή αλλαγή. Και ευτυχώς, δε χρειάζεται να θυμίζεις εξώφυλλο άλμπουμ των 90s.

images: popsugar.com