Crepe cake με χειροποίητη σάλτσα σοκολάτας

Οι Άγγοι το λένε crepe cake, εμείς εδώ το λέμε ''ένα μικρό βουνό κρέπες". Να φροντίσεις να το σερβίρεις όσο ακόμα ζεστό. Αν δεν καταφέρεις να το φας όλο (ή με παρέα έστω) μπορείς να το βάλεις στο τηγάνι με ένα καπάκι πάνω του και να το ζεστάνεις σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Μετά να σερβίρεις με σαντιγί γιατί η σοκολάτα θα έχει δέσει και οι κρέπες να έχουν σκληρύνει. Είναι η τέλεια δικαιολογία για λίγη σαντιγί.

Τι θα χρειαστείς:

5 κούπες αλεύρι 00 3 αυγά (αν θες vegan εκδοχή τότε 2,5 κουταλιές υποκατάστατο αυγού) 1/2 κουταλάκι αλάτι 3 κούπες γάλα σόγιας 4.5 κούπες νερό λάδι Για τη sauce σοκολάτας: 2 κούπες φουντούκια + λίγο ακόμα για topping 300 γρ σκούρα σοκολάτα

Πώς θα το φτιάξεις

Για να φτιάξεις τις κρέπες, βάλε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτύπησε ελαφρά έως ότου γίνει ένα μείγμα. Πρόσθεσε σταδιακά το νερό, από ένα φλιτζάνι κάθε φορά και συνέχισε να χτυπάς. Άφησε το μείγμα για 15 λεπτά κι ενώ περιμένεις φτιάξε τη σοκολάτα. Σε ένα blender, βάλε τα φουντούκια και δούλεψε μέχρι να αρχίσει το μείγμα να μοιάζει με βούτυρο ξηρών καρπών. Βάλε το σε ένα μπολ και άφησέ το στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ή μπεν μαρί λιώσε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μαζί το γάλα, μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτας. Ρίξε τη σοκολάτα στο μπολ με το μείγμα φουντουκιών και ανακάτεψε καλά.

Ζέστανε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Χρησιμοποιώντας μία κούπα μέτρησε μέχρι να γεμίσεις το 1/3 της με το μείγμα για τις κρέπες και ρίξε το στο τηγάνι. Με κυκλικές κινήσεις, άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα στο κάτω μέρος του τηγανιού.

Άφησε για περίπου 2,5 λεπτά (εξαρτάται από τη θερμοκρασία που έχεις ρυθμίσει) και όταν οι άκρες της κρέπας έχουν σηκωθεί ελαφρώς, αναποδογύρισέ τη χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Ψήσε κι από την άλλη πλευρά για άλλα 2,5 λεπτά.

Κάνε το ίδιο για όλο το μείγμα. Μόλις τελειώσεις, στρώσε τη σάλτσα σοκολάτας ανάμεσα σε κάθε κρέπα. Χρησιμοποιώντας μια κανονική κουταλιά της σούπας, πάρε λίγο από τη σάλτσα και άπλωσε ομοιόμορφα σε κάθε κρέπα. Συνέχισε μέχρι να τελειώσεις όλες τις κρέπες και στο τέλος πασπάλισε με μερικά θρυμματισμένα φουντούκια. Σερβίρετε αμέσως.

featured photo: theminimalistvegan.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.