…και μάγουλο βερίκοκο τραγουδούσε κάποτε η Αλίκη και δεν είχε κι άδικο.

χειλακι

Είτε επιλέξετε πετροκέρασο, είτε οποιαδήποτε άλλη απόχρωση, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσετε και θα τραβήξετε όλα τα – ανδρικά και μη – βλέμματα. Το κραγιόν είναι το σήμα κατατεθέν ενός ολοκληρωμένου μακιγιάζ. Καμία γυναίκα δε θα πάψει να το χρησιμοποιεί, γιατί είναι εύκολο και γρήγορο να φορεθεί. Όσο εύκολο είναι φορεθεί, άλλο τόσο εύκολο είναι και να φτιαχτεί. Αναφέρομαι σε εσάς που έχετε φετίχ με τα κραγιόν και τα θέλετε όλα δικά σας (αλλά για ευνόητους λόγους δε γίνεται να τα αγοράσετε όλα). Το μόνο που χρειάζεστε είναι βαζελίνη και σκιές, πολλές σκιές. Α! και μικρά βαζάκια από παλιά lip balms για να αποθηκεύσετε τα DIY κραγιόν σας.

diy1

 Σε ένα βαζάκι, προσθέτετε όση βαζελίνη θέλετε ανάλογα με την ποσότητα κραγιόν που θέλετε να φτιάξετε. Έπειτα, επιλέγετε τη σκιά που επιθυμείτε, σε όση ποσότητα επιθυμείτε, ανάλογα με την απόχρωση και την ένταση που θέλετε να πετύχετε στο κραγιόν σας. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά.

diy 2

 Επίσης, εκτός από σκιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παλιά κραγιόν σας που σκοπεύατε να πετάξετε. Σε ένα βαζάκι, προσθέτετε πάλι όση βαζελίνη θέλετε. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για 30 περίπου δευτερόλεπτα την ποσότητα του κραγιόν που θέλετε και αφού λιώσει, το προσθέτετε στη βαζελίνη, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Προαιρετικά, θα μπορούσατε να εμπλουτίσετε το μείγμα με αμυγδαλέλαιο ή κανέλα για άρωμα.

diy 3

Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και είστε έτοιμες! Καλή επιτυχία!