Η @themothercook φτιάχνει ένα μπουρέκι από ζουμερά κολοκυθάκια, ροδέλες πατάτας καλυμμένες με βουτυράτη μυζήθρα και πολλά μυρωδικά!! Τόσο δυόσμο και μαϊντανό που σχεδόν το κάνουν να φαίνεται πράσινο.

Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:

700-800 γρ κολοκυθάκια περίπου

500 γρ πατάτες περίπου

1 ντομάτα

500 γρ μυζήθρα

300 ml γάλα

½-1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. αλεύρι

1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ροδέλες ή ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις:

Με το μαντολίνο (για ευκολία και ομοιομορφία) κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες, μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Μπορούμε να αφήσουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για μερικές ώρες ή να το βάλουμε αμέσως στο ταψί και να το ψήσουμε.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Όταν περάσει η πρώτη ώρα, ανακατεύουμε το φαγητό, να σπάσει η κρούστα που έχει δημιουργηθεί. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο καλό ψωμί και μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα.