Το ότι η μόδα κάνει κύκλους είναι πλέον πασίγνωστο. Το ότι τις τελευταίες σεζόν βλέπουμε μία νοσταλγία για την δεκαετία των 90s είναι επίσης γνωστό. Ένα από τα πρώτα trends της αγαπημένης χρυσής δεκαετίας που έκανε την επάνοδο του είναι οι χοντρές αλυσίδες στα κοσμήματα. Συνυφασμένα με τους μεγάλους rappers των 90s, τα chain necklaces ήταν ένα trend που στις αρχές του αγαπήθηκε πιο πολύ από άντρες.

Οι οίκοι Versace και Dior στη συνέχεια εξέλιξαν αυτή την τάση  και καθιέρωσαν τις χρυσές αλυσίδες σε κάθε σχεδόν look που παρουσίαζαν, κάνοντας το trend πιο versatile. Στη συνέχεια και όσο προχωρούσαμε στη νέα χιλιετία είδαμε σταδιακά μια επιστροφή σε πιο minimal κομμάτια. Όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και στα αξεσουάρ. Μικρές αλυσίδες φορεμένες πολλές μαζί έδωσαν τη θέση τους στα ογκώδη κοσμήματα. Το layering στα κοσμήματα ήταν ένα στυλ που εμπιστεύθηκαν πολλές γυναίκες.

Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρούμε ότι η μετριοπαθής προσέγγιση της μόδας ανήκει στο παρελθόν. Για αυτό κυρίως ευθύνεται η υπερβολική έκθεση στα social media, η επίδειξη πλούτου πολλών celebrities και η ενδόμυχη ανάγκη μας να τους μιμηθούμε.

Ο χώρος της μόδας ως αποτέλεσμα δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και η επιστροφή του μαξιμαλισμού ήταν απλά θέμα χρόνου

Cosmopolitan
 

Λαμπερά και πολυτελή υφάσματα καθώς και ογκώδη κοσμήματα έγιναν πλέον το επίκεντρο της μόδας. Έτσι ήρθε η επάνοδος των παλιά αγαπημένων chain necklaces. Ενώ θυμίζουν σε πολλά τις εικόνες εκείνες του Snoop Dog και του Jay Z, δεν έχουν πλέον εκείνον τον χαρακτήρα. Τα νέα updated σχέδια είναι πιο κομψά. Αναλόγως το στυλ της κάθε γυναίκας υπάρχουν στην αγορά πολλές επιλογές, καθώς και πολλοί τρόποι που μπορούν να φορεθούν. Δείχνουν τέλεια συνδυασμένα πολλά μαζί με μπλούζες με χαμηλό V. Από την άλλη, ένα κομψό χρυσό chain necklace μπορεί να είναι μία stylish επιλογή πάνω από ένα πουκάμισο ή ένα ζιβάγκο. Ό, τι και αν επιλέξεις ένα πράγμα είναι σίγουρο. Τα κοσμήματα αυτά θα είναι ήρθαν και θα μείνουν!