Semifreddo με τραγανά κομμάτια σοκολάτας, κομμένο σε φέτες. Θα το φτιάξεις με ένα μείγμα μπαχαρικών που θα δώσει extra αρώματα, και επιπλέον σοκολάτα – ένα ανοιξιάτικο επιδόρπιο που δεν θα κρατήσει πολλές μέρες στο ψυγείο.

Βγάλε το semifreddo από την κατάψυξη περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρεις, ώστε να ξεπαγώσει λίγο – θέλεις μαλακή, απαλή όψη.

Για 8 μερίδες θα χρειαστείς: 

λάδι καρύδας

3 μεγάλα αυγά

Αλάτι

50 ml δυνατό μαύρο τσάι, δροσερό

90 γρ ζάχαρη άχνη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

300ml double cream

200 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη, συν επιπλέον από πάνω

Μπισκότα τζίντζερ, θρυμματισμένα

Πώς θα το φτιάξεις:

Άλειψε με λάδι καρύδας μια μακρόστενη φόρμα για ψωμί και στη συνέχεια στρώσε την με δύο φύλλα μεμβράνης αρκετά μεγάλα ώστε να προεξέχουν.

Με το μίξερ, χτύπησε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σφίξουν και άφησέ τα στην άκρη.

Σε ένα δεύτερο μπολ, χτύπησε τους κρόκους των αυγών, το τσάι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά για λίγα λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Στο τρίτο μπολ, χτύπησε τη double cream μέχρι να κρατήσει το σχήμα της και μετά πρόσθεσέ την απαλά στο μείγμα με τους κρόκους. Πρόσθεσε τα ασπράδια μέχρι να ενωθούν καλά, ανακατεύοντας απαλά και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και μετά ρίξε το μείγμα στη στρωμένη φόρμα. Λείανε το επάνω μέρος και, στη συνέχεια, σκέπασε με τη μεμβράνη.

Βάλε το semifreddo στην κατάψυξη για έξι ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα. Βγάλε το από την κατάψυξη 20 λεπτά πριν το σερβίρεις, να μαλακώσει, στη συνέχεια βάλε το σε μία πιατέλα αν πρόκειται να το σερβίρεις σε ένα τραπέζι με πολλά άτομα.

Για να σερβίρεις πασπάλισε με τρίμματα σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα τζίντζερ και μετά κόψε σε φέτες.