Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να αποκτήσεις ξαφνικά ένα μωρό μπορεί να φέρει πολλή χαρά, αλλά φέρνει επίσης πολλές αλλαγές, και μία από τις μεγαλύτερες μπορεί να είναι στο σώμα σου.

Η ανάπτυξη ενός ανθρώπου μέσα στην κοιλιά σου καθώς και η διαδικασία της γέννας είναι από τα πιο θαυμαστά -αλλά απαιτητικά- γεγονότα που μπορεί να περάσει το ανθρώπινο σώμα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σώμα ύστερα θέλει το χρόνο του για να επανέλθει στην προ-μωρού κατάσταση (αν σε ενδιαφέρει φυσικά το να επανέλθει).

Δυστυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει τεράστια κοινωνική πίεση στις γυναίκες να «επανέλθουν» μετά τον τοκετό, αλλά, ευτυχώς, φαίνεται ότι η συζήτηση και οι συμπεριφορές γύρω από αυτό το κομμάτι επιτέλους αλλάζουν.

Τα τελευταία χρόνια τα social media γίνονται ένας όλο και πιο φιλόξενος χώρος για τις μέλλουσες και τις νέες μητέρες. Πολλές γυναίκες έχουν μιλήσει με ειλικρίνεια για τις προκλήσεις της απόκτησης ενός μωρού και έχουν “κανονικοποιήσει” τη συζήτηση για διάφορα ζητήματα όπως ο θηλασμός, η στέρηση ύπνου, οι μεταπτώσεις της διάθεσης και το σώμα μετά τον τοκετό.

Η αλλαγή στο σώμα είναι απόλυτα φυσιολογική, και η αποδοχή της απαραίτητη. Παρακάτω, θα δεις τις αναρτήσεις τεσσάρων διάσημων μαμάδων σχετικά με το θέμα της εγκυμοσύνης και του σώματος μετά το μωρό, με την ελπίδα ότι μπορεί να σε βοηθήσει να γιορτάσεις λίγο περισσότερο το δικό σου σώμα.

Χριστίνα Μπόμπα

«Εγώ και το καινούργιο μου σώμα! Είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ…κι ευγνωμονώ το σώμα μου που έφερε στον κόσμο 2 πολύτιμα πλασματάκια!»

Αθηνά Οικονομάκου

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athina (@athinao1konomakou)

«Πριν από μια ακριβώς εβδομάδα τέτοια ώρα πλησίαζε η «μεγάλη έξοδος» της πριγκίπισσας μου! Πόσο μαγικό ταξίδι η εγκυμοσύνη και ο τοκετός όταν δεν παρουσιάζεις προβλήματα και δόξα τω Θεω ήμουν πολύ τυχερή και σε αυτήν μου την εγκυμοσύνη! Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη και ευτυχία.. εύχομαι σε κάθε γυναίκα όποτε και εάν το επιθυμεί να το ζήσει και στέλνω όλη μου την αγάπη και την στήριξη στις νέες μανούλες που σε αυτή την φάση καταλαβαινόμαστε όσο τίποτα άλλο».

Βασιλική Μιλλούση

Η Βασιλική Μιλλούση δημοσίευσε ένα κολάζ φωτογραφιών στο οποίο φαίνονται οι αλλαγές στο σώμα της, το οποίο μετά από 5 μήνες αρχίζει και επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Και αυτό, όπως λέει, με τη συνοδεία ισορροπημένης διατροφής και γυμναστικής.

Ολυμπία Χοψωνίδου

Ο Ολυμπία Χοψωνίδου μοιράστηκε αυτές τις φωτογραφίες στο Instagram το 2015, μετά τη γέννηση του τέταρτου παιδιού της με τον μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη. Έπειτα σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι ακολούθησαν άλλα δύο!