Celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για θέματα τα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν

Οι celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν

Τα θέματα ψυχικής υγείας αποτελούν ταμπού στο να μιλήσει κάποιος για αυτά, ειδικά δημόσια. Δεν είναι το ίδιο εύκολο να πεις ότι έχεις ραντεβού στον οδοντίατρο με το να πεις ότι πας σε έναν ψυχολόγο. Για αυτόν τον λόγο, όταν κάποιος celebrity αποκαλύπτει δυσκολίες που έχει βιώσει όσον αφορά την ψυχική του υγεία, είτε μέσω social media είτε σε συνεντεύξεις, πολλοί άνθρωποι ακούγοντάς το, νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι και έτσι ενθαρρύνονται στο να ζητήσουν και οι ίδιοι βοήθεια. Σκοτεινές και δύσκολες στιγμές έχουμε όλοι, ακόμη και εκείνοι των οποίων η ζωή φαίνεται αξιοζήλευτη.

Lady Gaga

as.com

Λέγοντας ότι η φήμη και η δόξα ήταν η αρχική της επιδίωξη, σύντομα κατάλαβε ότι η υπερβολική αυτή έκθεση διατάραξε την ψυχική της ηρεμία. Έχει βγάλει από το μυαλό της το χρονικό διάστημα της ανοδικής της πορείας μιας και ένιωθε ότι ήταν μια τραυματική περίοδος στη ζωή της. Επίσης το 2013 παραδέχθηκε ότι πάσχει και από κατάθλιψη.

Ryan Reynolds

Providr.com

O γοητευτικός πρωταγωνιστής του Deadpool, σύζυγος της Blake Lively και πατέρας δυο παιδιών, φαινομενικά ζει την ιδανική ζωή. Ο ίδιος όμως έχει δηλώσει σε περιοδικό ότι κατά περιόδους υποφέρει από υπερβολικό άγχος και διαταραχές στον ύπνο, πράγμα που όπως έχει πει ο ίδιος μπορεί να οφείλεται στον πολύ αυστηρό του πατέρα και στην ανάγκη που του δημιούργησε να είναι άψογος σε όλα. Δεν δίστασε να αναγνωρίσει στην Blake Lively τη βοήθεια και την στήριξη που του προσέφερε.

Zayn Malik

The Sun

Ο γνωστός τραγουδιστής και πρώην μέλος των One Direction, έχει δηλώσει ότι υποφέρει από κρίσεις άγχους πράγμα που τον έχει οδηγήσει μέχρι και σε ακύρωση συναυλιών, λέγοντας ότι δεν είναι κάτι για το οποίο κάποιος πρέπει να ντρέπεται μιας και πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών το αντιμετωπίζουν.

Demi Lovato

Hollywood Reporter

Η συγκεκριμένη, εκτός από την ηθοποιία και το τραγούδι, είναι ενεργή και δραστήρια και όσον αφορά την ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας. Έχει εξομολογηθεί ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και έχει κάνει πολλά ώστε να το αντιμετωπίσει αλλά και για να βοηθήσει και άλλους να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε θέμα ψυχικής υγείας μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Kendall Jener

Independent.ie

Σε συνέντευξή της έχει δηλώσει ότι υποφέρει από κρίσεις πανικού, από τις οποίες ξυπνάει πολλές φορές μέσα στη νύχτα, πράγμα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στα αρνητικά σχόλια τα οποία λαμβάνει καθημερινά. «Δεν μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος από την τόση αρνητικότητα» έχει δηλώσει. Η αλήθεια είναι ότι με 90 εκατ. followers μπορεί εύκολα κάποιος να φανταστεί την πληθώρα αρνητικών σχολίων που λαμβάνει.

Nicki Minaj

The Inquisitr

Αν πρέπει να αναγνωριστεί κάτι στη Nicki Minaj είναι η θέληση, η επιμονή της αλλά και η σκληρή της δουλειά προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Μπορεί να το κατέκτησε και να είναι μια από τις καλύτερες ράπερ στον κόσμο, αλλά δεν έφτασε εύκολα μέχρι εκεί. Πέρασε από κατάθλιψη, είχε ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας προσπαθώντας να μπει στη βιομηχανία της μουσικής κάτι που δεν ήταν εύκολο, μιας και το μόνο που έβρισκε στην αρχή ήταν κλειστές πόρτες. Τα πράγματα, ευτυχώς, βελτιώθηκαν και στα επαγγελματικά αλλά και στα προσωπικά.

Halle Berry

youtube.com

Δεν υπάρχουν πιο δυνατά συναισθήματα από αυτά που δημιουργούνται από τους ανθρώπους που επιλέγουμε να έχουμε κοντά μας. Αυτό στοίχισε στη Halle Berry η οποία μετά τον χωρισμό της με τον David Justice, φοβόταν για την ασφάλειά της, πράγμα που την έφερε σε σημείο να σκεφτεί να αυτοκτονήσει. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του κοινού τους βίου, η ίδια αισθανόταν πολύ άσχημα, με πληγωμένο εγωισμό και ανύπαρκτη αυτοπεποίθηση.

featured image: Los Angeles Times
0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *